luni, octombrie 25, 2021
AcasăLOCALSe scumpeste gunoiul!!!

Se scumpeste gunoiul!!!

Atentie, sibieni! Apar schimbari majore in sistemul de colectare a deseurilor! Modificarile vin insa cu scumpiri. O familie compusa din 4 persoane spre exemplu, va plati pentru gunoi anual mai mult decat pentru impozitul auto plus cel peun apartament cu doua camere.

Paradoxal, desi nu se mai plateste pentru ridicarea deseurilor din carton, hartie, metal sau sticla si plastic, in loc sa scada, tarifele pentru gunoiul rezidual, singurul care se mai plateste, cresc! S-a decis majorarea tarifelor de la aproape 8 lei de persoana la 9,5 lei de persoana incepand cu data de 1 iunie. Asta inseamna ca anual, o familie compusa din 4 membri va plati aproape 500 de lei pe an pentru gunoi. Suma este mai mare decat impozitul pentru un apartament si o masina de capacitate mica la un loc.

Cresterea vine dupa ce  a fost introdusa „Contributia la Economia Circulara” iar tariful pentru deserurile depozitate a  ajuns la 30 de lei pe tona. Un nou val de scumpiri, si mai mare, ar putea aparea anul viitor pentru ca din 2020 tariful va fi de 80 de lei pe tona.

Pe langa aceste tarife, cei de la Soma spun ca au cerut majorarea tarifelor si pentru ca au mai achizitionat pubele, auto-compactoare, cipuri pentru pubele, cititoare pentru aceste cipuri si softuri specifice pentru gestionarea sistemului de deseuri. Nimeni nu a inteles insa de ce simplii cetateni trebuie sa plateasca pentru investitiile facute de catre o firma care oricum castiga bani atat din colectarea si ridicarea deseurilor cat si din reciclarea acestora.

Atentie insa! Vestile proaste nu se termina aici!!! Cei care nu colecteaza selectiv corect vor fi nevoiti sa plateasca penalizari. Asa ca tarifele ar putea fi mult mai mari decat cele anuntate. La nivel teoretic fiecare familie va plati in functie de cantitatea de deseuri pe care o produce si de  numarul de ridicari din partea firmei care se ocupa de asa ceva.

Aastfel, fiecare cetatean va avea un pachet de servicii de salubrizare de baza la care se vor face regularizari in situatia in care se solicita ridicari suplimentare ale pubelei de reziduale si chiar penalizari atunci cand nu s-au colectat selectiv deseurile. Penalizarile se vor aplica insa abia din luna ianuarie a anului urmator. Pana atunci se vor efectua campanii de informare a cetatenilor.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Vultureanu Bogdan on Viteza face victime
Alexandru on NU luati teapa!
Johnf551 on Donatii pentru spital
Sofia Esguerra Sorea on Cursuri de romana pentru straini
Leonor on Jocul de acasa