Monday, October 18, 2021
HomeLOCALPrimaria prezinta scuze dupa ce, joi, a ridicat masinile sibienilor si turistilor...

Primaria prezinta scuze dupa ce, joi, a ridicat masinile sibienilor si turistilor pentru a face lor de parcare consilierilor locali

Sibienii si turistii care au avut joi masinile parcate in fata Teatrului Gong s-au trezit cu autoturismele ridicate si mutate din zona de unde le-au parcat!!! In locul masinilor parcate li s-a permis accesul consilierilor locali veniti la sedinta lunara. Gestul municipalitatii a starnit valuri de indignare in mediul on-line si nu numai. Socati de situatie au fost si liderii USR Sibiu care spun ca, citam:”consilierii locali au fost alesi sa serveasca cetatenilor, nu sa se autoserveasca”.

Doua fotografii in care utilajul de ridicari muta masinile aflate in parcarea din fata Teatrului Gong pentru a face loc autoturismelor cu care au venit in centrul orasului consilierii locali pentru sedinta ordinara de la sfarsit de luna, au facut inconjurul internetului si au starnit valuri de nemultumire din partea sibienilor. Acestia au catalogat gestul municipalitatii drept comunist si au solicitat inclusiv pe pagina oficiala a orasului un punct de vedere cu privire la aceasta situatie. Ceea ce i-a indignat si mai mult pe oameni a fost faptul ca au fost ridicate si mutate in alta parcare inclusiv masinile turistilor veniti sa viziteze orasul.

O reactie virulenta la adresa deciziei municipalitatii au avut-o si  cei de la USR. Acestia au sanctionat gestul facut in favoarea consilierilor locali si i-au trimis pe alesii locali catre mijloacele de transport public pentru a evita astfel problemele legate de lipsa locurilor de parcare.

“Consilierii locali au fost alesi sa serveasca cetatenilor, nu sa se autoserveasca. Dincolo de chestiunile juridice, este o masura care naste o mare problema de moralitate. Trebuie să intre in constiinta oricarui politician faptul ca functiile vin la pachet cu responsabilitati, nu cu privilegii.

Problema parcarilor este a noastra a tuturor si este datoria consilierilor si a administratiei locale sa gaseasca solutii generale, nu sa-ai creeze portite individuale. Aducem la cunoatinta consilierilor locali ca Municipiul Sibiu detine sistem de transport public, iar daca ei considera ca acesta nu este suficient de bun, din poziția pe care o detin sa se lupte pentru a-l imbunatatii. Regulile sunt pentru toata lumea!” au transmis printr-un comunicat de presa cei de la USR..

La o zi dupa momentul buclucas a venit si raspunsul municipalitatii. Reprezentantii Primariei prezinta scuze insa paseaza vina daca putem spune asa in bratele consilierilor care au cerut asigurarea unui loc de parcare pentru sedintele de consiliu si a cetatenilor care au obtinut Piata Huet cu acces strict pietonal.

“In sedinta extraordinara a Consiliului Local Sibiu din data de 15 mai legislativul local a hotarat desfiintarea parcarii din Piata Huet, devenind astfel pietonala. Aceasta parcare era utilizata si de unii consilieri locali atunci cand participau la sedintele lunare ale Consiliului. In acest context consilierul local Ioan Stroie a solicitat asigurarea unor locuri de parcare pentru membrii Consiliul Local in ziua in care participa la sedinta.

Pentru a duce la indeplinire aceasta solicitare, Politia Locala a inchis temporar o zona cu 14 locuri de parcare pe strada A. Odobescu. Pentru eliberare, a fost necesara mutarea a cateva masini pe o strada din imediata vecinatate. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat si dam asigurari ca nu se va mai repeta aceasta situatie.”, au anuntat reprezentantii Primariei.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Vultureanu Bogdan on Viteza face victime
Alexandru on NU luati teapa!
Johnf551 on Donatii pentru spital
Sofia Esguerra Sorea on Cursuri de romana pentru straini
Leonor on Jocul de acasa