joi, octombrie 28, 2021
AcasăSOCIALPregatiri pentru intampinarea acvilelor tipatoare mici

Pregatiri pentru intampinarea acvilelor tipatoare mici

spot_img

Membrii echipei proiectului LIFE ”Conservarea acvilei tipatoare mici in Romania” au inceput pregatirile pentru primirea cu bine a acvilelor. In prezent sunt in plina desfasurare activitatile de cautare de noi cuiburi, stabilizarea cuiburilor existente, montarea de cuiburi artificiale si montarea de placute de avertizare in zona cuiburilor pentru prevenirea perturbarii pasarilor in perioada de cuibarit.

Acvilele tipatoare mici adulte se grabesc catre locurile de cuibarit unde vor reincepe, o data cu sosirea lor in tara in prima parte a lunii aprilie, amenajarea cuibului. Ele isi vor reintalni perechea sau vor alege o noua pereche si vor incepe ritualul de imperechere si depunerea oualor.

Membrii echipei proiectului LIFE ”Conservarea acvilei tipatoare mici in Romania” au inceput pregatirile pentru primirea cu bine a acvilelor. In prezent sunt in plina desfasurare activitatile de cautare de noi cuiburi, stabilizarea cuiburilor existente, montarea de cuiburi artificiale si montarea de placute de avertizare in zona cuiburilor pentru prevenirea perturbarii pasarilor in perioada de cuibarit. Membrii echipei Milvus au construit deja un cuib nou pentru Ehed la Ihod si un cuib alternativ pentru perechea de acvila, care anul trecut a avut cuibaritul esuat in cuibul asezat pe un prun, langa Hodosa. Actiunea de montare de cuiburi artificiale noi va continua in perioada urmatoare pana la revenirea din migratie a acvilelor. In fiecare an, inaintea inceperii sezonului de cuibarit vor fi instalate cuiburi artificiale in zonele cu habitate adecvate speciei. Locatia noilor cuiburi artificiale este identificata in fiecare an dupa incheierea sezonului de cuibarit si migratia pasarilor. Pana la sfarsitul proiectului vor fi montate aproximativ 100 de cuiburi artificiale in cele 3 situri principale Natura 2000. In urma acestor activitati vom asigura conditii propice de cuibarit in siguranta pentru acvile si vom contribui la succesul de reproducere mai crescut al speciei.

spot_img
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

spot_img

Recent Comments

Vultureanu Bogdan on Viteza face victime
Alexandru on NU luati teapa!
Johnf551 on Donatii pentru spital
Sofia Esguerra Sorea on Cursuri de romana pentru straini
Leonor on Jocul de acasa