Întâlnire de lucru la Cancelaria Prim-Ministrului pe tema Tranfăgărășan și proiectul Molivișu

0
11

Miercuri, 27 martie 2024, Cancelaria Prim-Ministrului a organizat o întâlnire cu Asociația de Dezvoltare Monte Făgăraș, Bâlea-Capra și reprezentanți ai comunităților locale din județele Argeș și Sibiu.

Principalul obiectiv al întâlnirii a vizat posibilitățile de finanțare și accesare a fondurilor europene, dar și oportunitatea finanțărilor proiectelor cu sprijinul Băncii Mondiale.

Județul Argeș a fost reprezentat de vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu, președintele ADI Molivișu, Gabriel Dică, și de vicepreședintele ADI Monte Făgăraș Bâlea-Capra, Vasile Sava.

La discuție au participat reprezentanți ai Ministerelor mediului, MIPE, Agricultură, Transporturi, Economiei, reprezentantul Băncii Mondiale, Anna Akhalkatsi, precum și Șeful Cancelariei Prim-Ministrului, domnul Alexandru-Mihai Ghigiu și doamna Mihaela Frăsineanu, Consilier de Stat.

Cu această ocazie au fost abordate și soluțiile de deblocare ale proiectul Molivișu precum și posibilitățile de finanțare ale acestuia.

Un alt subiect important discutat a fost legat de posibilitatea deschiderii circulației pe Transfăgărășan pe tot parcursul anului. Începând cu data de 1 aprilie, Ministerul Transportului va demara lucrările de realizare a DALI-ul pentru identificarea soluțiilor tehnico-financiare  pentru realizarea acestui proiect.

,,S-au purtat discuții importante privind dezvoltarea infrastructurii și a turismului argeșean. Am avut o discuție cu dl. secretar de stat de la Ministerul Mediului, Alexandru Avram, privind proiectul Molivișu și am primit asigurări că în cel mai scurt timp se va analiza documentația trimisă de către Agenția Națională Arii Protejate către Ministerul Mediului pentru a debloca acest proiect important. Dl. secretar de stat, Irinel Ionel Scrioșteanu, din cadrul Ministerului Transportului, ne-a informat că în termen de un an o să avem o soluție tehnică și financiară pentru ca Transfăgărășanul să poată fi deschis pe întreaga perioadă a anului. Totodată, în luna aprilie, va avea loc o întâlnire cu factorii implicați -autorități locale, mediu de afaceri, instituții publice și proiectanții – în vederea găsirii celor mai bune soluții care să corespundă tuturor obiectivelor stabilite. Turismul trebuie să reprezinte un pol de dezvoltare în județul Argeș, iar dezvoltarea infrastructurii se află printre prioritățile Consiliului Județean Argeș”, a declarat Marius Nicolaescu, vicepreședintele CJ Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.