Filmul documentar “Mergem în Germania” va avea premiera online duminică seară.

0
173

Este primul film care documentează, din culise, munca la un proiect marca BIS Teatru.

Asociația BIS (BIS Teatru) anunță finalizarea activităților de pe agendele culturale, comunitare, educaționale și de tineret ale Sibiului. Ultimele trei activități consemnează trecerea temporară în online, datorită situației epidemiologice.

SPECTACOLE ÎN MEDIUL RURAL

Ultimele două activități din cadrul proiectului ARTIȘTI ÎMPOTRIVA DISCRIMINĂRII ȘI A VIOLENȚEI cofinanțat de Consiliul Județean Sibiu pe Agenda de Tineret 2021, au avut ca beneficiari copii din localitățile: Galeș, Sibiel, Săliște și Gura Râului.

În satul Galeș, activitățile s-au desfășurat pe viu în minunata Grădina Novac, într-o zi însorită de toamnă (5 octombrie 2021, vezi foto). În schimb, activitățile dedicate publicului foarte tânăr din Gura Râului s-au desfășurat online din pricina riscurilor pandemice, vineri, 15 octombrie, la ora 10:00. BIS Teatru a consemnat un record de clase din ciclul primar conectate pe platforma zoom pentru vizionarea spectacolului atelier din cadrul proiectului ARTIȘTI ÎMPOTRIVA DISCRIMINĂRII ȘI A VIOLENȚEI.

PREMIERĂ ONLINE

Filmul documentar MERGEM ÎN GERMANIA are premiera ONLINE duminică, 17 octombrie la ora 18:00.

În perioada aprilie – iulie a acestui an s-au desfășurat acțiunile din cadrul proiectului POVEȘTI PENTRU BUNICII NOȘTRI, o intervenție culturală marca BIS Teatru.

Ideea proiectului a fost de a crea un spectacol pentru toate vârstele (pornind de la povestea Fraților Grimm MUZICANȚII DIN BREMEN) și de a-l juca ulterior în căminele de vârstnici din Sibiu (cu precădere în zona rurală).

O echipă de filmare a însoțit procesul de creație a spectacolului și de implementare a proiectului: de la repetițiile muzicale și primele întâlniri ale actorilor cu textul, la construirea spectacolului și turneul în azilele de vârstnici.

A rezultat filmul documentar “Mergem în Germania” care a avut premiera la CineGold Sibiu, în 3 octombrie 2021.

Filmul va fi disponibil online timp de 15 ore, începînd cu 17 octombrie, ora 6 PM (ora României). Doar în acest interval el va putea fi vizionat gratuit pe canalul de YouTube BIS Teatru. Durata filmului: o oră și 20 de minute. Link vizionare: https://bit.ly/3p5DkSf

Acestă premieră online închide seria de acțiuni din cadrul proiectului de intervenție culturală POVEȘTI PENTRU BUNICII NOȘTRI, cofinanțat de AFCN (Administrația Fondului Cultural Național).

“Povești pentru bunicii noștri” este un proiect BIS Teatru, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) – aria Intervenție Culturală. 

Reprezentațiile din mediul urban au fost cofinanțate de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Comunitară.

Reprezentațiile din mediul rural au fost cofinanțate de Consiliul Județean Sibiu prin Agenda Culturală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.