Monday, October 18, 2021
HomeLOCALEvitati deplasarile pe timp de ger!

Evitati deplasarile pe timp de ger!

Dupa ninsori, vine gerul. Meteorologii au emis avertizari cod galben si cod portocaliu pentru intreraga tara, valabil pana in prima zi a lui martie. Medicii le recomanda copiiilor mici, cardiacilor si bolnavilor cronici sa evite deplasarile in aceasta perioada.

In prag de primavara, iarna revine in forta si risca sa puna in pericol nu doar culturile agricole ci si sanatatea sibienilor. Se anunta o saptamana cu temperaturi extrem de scazute. Meteorologii au emis atentionari de vreme rea valabile pentru toate judetele rarii. Codurile galben si portocaliu raman valabile cel putin pana in 1 martie. Date fiind temperaturile scazute, cei de la Directia de Sanatate Publica le recomanda sibienilor sa evite pe cat posibil iesirile in frig. In cazul in care deplasartile sunt impetuos necesare, medicii ii sfatuiesc pe sibieni sa foloseasca imbracaminte calduroasa, incaltaminte imblanita si accesorii care sa protejeze de frig extremitatile. Se recomanda de aseemenea evitarea sau reducerea cat mai mult posibil a fumatului sau consumului de alcool.

Meteorologii spun ca incepand din 26 februarie si pana in 1 martie valul de frig cuprinde intreaga tara iar temperaturile vor fi cu pana la 15 grade mai scazute decat cele normale pentru data din calendar. Maximele vor fi negative in intreaga tara iar odata cu lasarea serii si la primele ore ale diminetii va fi ger. Maximele de luni de la Sibiu spre exemplu, nu au depasit -8 grade Celsius.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Vultureanu Bogdan on Viteza face victime
Alexandru on NU luati teapa!
Johnf551 on Donatii pentru spital
Sofia Esguerra Sorea on Cursuri de romana pentru straini
Leonor on Jocul de acasa