Copiii nimanui

0
1247

Peste 10 mii de lei. Atat cheltuieste maternitatea sibiana pentru copiii parasiti de mame in spital. Adesea micutii raman acolo pana la momentul la care se gasesc asistenti maternali profesionisti pentru a-i lua in plasament.

familiile-dau-radacini-copiilorDin inconstienta, din lipsa de educatie sau din cauza saraciei, tot mai multe tinere devenite mame fug din spital si isi abandoneaza prucii acolo. Pe unele dintre ele reusesc politistii si cei de la Directia pentru Protectia Copilului sa le gaseasca si sa le convinga ca micutul abia nascut are nevoie de ele, iar un copil este o binecuvantare si nu o povara. Altele insa se inregistreaza cu nume false la maternitate iar dupa ce au adus pe lume pruncul fug din spital ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, iar ele au trecut pragul unitatii medicale doar pentru a lua o reteta de tratare a racelii…
Lipsa sentimentelor materne aduce dupa sine numai nenorociri. In primul rand, micutul de nici o saptamana se trezeste orfan inainte de a fi apucat sa isi vada macar o data mama. Apoi, este condamnat sa incerce sa supravietuiasa artificial in spital in lipsa afectiunii materne. Aici intervin medicii. Tratamente, lapte praf si tot ce ii mai trebuie. Toate astea insa costa! Si nu putin!!! Spitalele trebuie sa faca totusi tot ce le sta in putinta pentru a salva viata micutilor uitati de catre cele care i-au adus pe lume. Tot in disperare de cauza, cei de la DGASPC preiau micutii abandonati si incearca sa le ofere o viata cat de cat normala. Numai ca, niste fiinte atat de plapande cum sunt nou nascutii au nevoie de o familie si nu de o institutie de ocrotire sociala. Ar ramane plasarea in grija unui asistent maternal profesionist, doar ca la Sibiu apare o alta problema! Nimeni nu isi doreste sa creasca pruncul altuia! De mai bine de un an de zile Directia Pentru Protectia Copilului este in cautare de asistenti maternali.
Reamintim faptul ca de la inceputul anului si pana in prezent 30 de copii au fost abandonati in spitale. Mentionam de asemenea faptul ca acestia pot fi adoptati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.