Controale la sange

0
822

In aceste zile, personalul de specialitate din cadrul Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Sibiu, efectueaza un control tematic in unitatile de procesare si comercializare a carnii proaspete si a produselor din carne.  Vor fi luate la purecat abatoare, carmangerii, macelarii, unitati de comercialializare cu spatii special destinate pentru asfel de produse si obiective inregistrate sanitar veterinar pentru functionare din judetul nostru.

 

Specialistii spun ca prin aceste controale se urmareste respectarea legislatie sanitare veterinare din acest domeniu de activitate. Organele de control au gasit spatii de depozitare insuficiente, zone de expunere supraaglomerate iar mai multe produse erau expuse la vanzare, desi nu existau documente care sa ateste efectuarea de analize obligatorii, pentru a nu pune in pericol sanatatea cetatenilor. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 7 amenzi in valoare de 4.600 lei la cinci carmangerii si doua macelarii din hala de carne, iar 4 agenti economici din acest domeniu de activitate au fost avertizati. In timpul controlului s-au intocmit note de servici si s-au stabilit masuri de remediere a deficientelor si abaterilor de la normele sanitar veterinare si pentru siguranta alimentelor, constatate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.