Astăzi se împlinesc 174 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române

0
14

Astăzi se împlinesc 174 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române, instituţie cu responsabilitate în menţinerea, asigurarea și restabilirea ordinii și siguranței publice.
Ziua de 3 Aprilie ne amintește de data la care, în anul 1850, Grigore Alexandru Ghica, Domnul Moldovei, a aprobat hotărârea Divanului Obştesc, prin semnarea actului de înfiinţare a Jandarmeriei: „Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi”.

Pentru marcarea acestui eveniment important din existența instituției, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu a avut loc o activitate festivă de înaintare a jandarmilor sibieni în gradul militar următor înaintea expirării stagiului minim și de prezentare a recompenselor morale.

Pe lângă toate activitățile organizate și urările specifice acestei zile, transmitem comunității în sprijinul căreia ne desfășurăm activitatea faptul că, solidaritatea, respectul reciproc și atenția la nevoile celor din jurul nostru ne determină în fiecare acțiune planificată pentru îndeplinirea unui singur obiectiv: siguranța cetățenilor!

Felicitări tuturor!
La mulți ani, Jandarmeria Română!
La mulți ani, dragi colegi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.