Operațiuni financiare frauduloase și acces ilegal la un sistem informatic. O persoană a fost reținută

0
9

La data de 2 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Sibiu au reținut un tânăr în vârstă de 23 de ani, din județul Olt. Acesta este cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunilor de efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos (3 acte materiale), respectiv acces ilegal la un sistem informatic.

În fapt, tânărul este bănuit că, în perioada 20 – 23 martie a.c., în timp ce se afla în municipiul Sibiu, ar fi accesat fără drept  telefonul mobil al unei persoane apropiate și ar fi efectuat în mod repetat tranzacții financiare din contul persoanei în cauză către conturi proprii.

Prin activitatea infracțională s-a creat un prejudiciu de 175.000 de lei.

În baza probatoriului administrat în cauză, polițiștii sibieni de investigații criminale au luat măsura reținerii tânărului pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate la nivelul Serviciului de Investigații Criminale Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Precizăm faptul că, pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.