Monday, October 18, 2021
HomeLOCALArgeş - Activităţi ale IJP

Argeş – Activităţi ale IJP

Reținut de polițiști

În ziua de 07 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Secției 3 Poliție Pitești, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au continuat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violențe, şi au reţinut un bărbat de 56 de ani, din Pitești.

Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 05 octombrie a.c., în timp ce se afla pe o stradă din municipiul Pitești, bărbatul ar fi lovit un tânăr de 18 ani.

După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

  •  

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti, au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 244 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 60.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 11 permise de conducere și au fost retrase 13 certificate de înmatriculare.

  •  

Cercetări finalizate de polițiști

În ziua de 07 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Secției 2 Poliţie Pitești au finalizat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat.

Din cercetări, poliţiştii au stabilit că, în ziua de 17 iunie a.c., doi bărbaţi, de 39 de ani, din comuna Hârsești, respectiv de 29 de ani, din comuna Rătești, ar fi pătruns în locuinţa unui bărbat din Piteşti, de unde ar fi sustras bani, în sumă de peste 70.000 de lei şi peste 4.000 de euro.

Reamintim că, în ziua de 22 iunie a.c., după administrarea probatoriului, cei doi au fost reţinuți pentru 24 de ore, ulterior fiind dispusă cercetarea sub măsura preventivă a controlului judiciar.

Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propunerea de trimitere în judecată.

  •  

Activități de combatere a comerțului ilicit

          În ziua de 07 octombrie a.c., poliţiştii argeșeni au acționat, pe raza de competență, pentru prevenirea şi combaterea actelor de comerţ ilicit, dar și pentru verificarea modului de respectare a măsurilor dispuse prin instituirea stării de alertă pentru prevenirea răspândirii Covid-19.

  •  

Exemple:

Astfel, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Drăganu au verificat agenții economici din zona Dedulești, de pe raza comunei Morărești.

În urma neregulilor constatate, poliţiştii au aplicate 12 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 14.250 de lei, fiind confiscată cantitatea de 33,5 litri de alcool.

Sancțiunile contravenționale au fost aplicate după cum urmează:  

4 sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.250 de lei, au fost aplicate conform Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19;

8 sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.000 de lei, conform Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva activităților de comerț ilicit, unor persoane care comercializau alcool, fără documente de proveniență sau care nu aveau verificarea metrologică valabilă la cântarul pe care îl foloseau.

  •  

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au verificat agenții economici din zona de competență, iar în urma abaterilor constatate au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2.000 de lei, conform Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva activităților de comerț ilicit, fiind confiscată suma totală de 85 de lei.

Sancțiunile au fost aplicate ca urmare a faptului că au fost depsitate produse alimentare expuse spre vânzare fără documente legale de proveniență și cu termenul de valabilitate expirat.

  •  

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni au depistat un bărbat de 37 de ani, din Mihăești, care transporta, cu o autoutilitară, aproximativ 250 de kg de varză, fără documente de proveniență și transport.

Cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei, conform Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva activităților de comerț ilicit, fiind confiscată suma totală de 200 de lei.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Vultureanu Bogdan on Viteza face victime
Alexandru on NU luati teapa!
Johnf551 on Donatii pentru spital
Sofia Esguerra Sorea on Cursuri de romana pentru straini
Leonor on Jocul de acasa