marți, noiembrie 30, 2021
AcasăLOCALARGEŞ - ACȚIUNI ZILNICE PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII ȘI LIMITAREA INFECTĂRII CU VIRUSUL...

ARGEŞ – ACȚIUNI ZILNICE PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII ȘI LIMITAREA INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS COV-2

spot_img

În ultimele 24 de ore, peste 300 de polițiști și polițiști locali, împreună cu reprezentanți ai celorlalte instituții cu atribuții în domeniu, au acţionat pentru verificarea respectării măsurilor de prevenire și limitare a infectării cu virusul Covid-19, în zone aglomerate, la agenții economici, dar şi în mijloacele de transport în comun.

Polițiștii argeșeni au desfășurat 30 de acţiuni punctuale, dintre care 27 au fost organizate independent de către poliţişti, 2 organizate împreună cu I.J.J. Argeş şi una cu alte structuri.

Peste 2.000 de persoane, precum și 139 de mijloace de transport persoane au fost verificate în cadrul activităților.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, au fost verificate 206 societăți comerciale, unde poliţiştii, alături de celelalte structuri cu care acționează în sistem integrat, au instruit reprezentanţii tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale verificate cu privire la măsurile dispuse pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii argeşeni au aplicat, conform Legii 55/2020, un număr de 230 de  sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 26.500 de lei, după cum urmează:

– 197 de sancțiuni, în valoare de 11.000 de lei,ca urmare a nepurtării sau purtării necorespunzătoare a măștii;

19 sancțiuni, în valoare de 12.500 de lei,ca urmare a nerespectării interdicțiilor de deplasare;

14 sancțiuni, în valoare de 3.000 de lei, pentru organizarea și participarea la activități în spații pentru care au fost instituite restricții;

  •  

În noaptea de 31 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţi Economice Argeş, împreună cu poliţişti din cadrul Secției 3 Poliție Pitești, au acționat pentru verificarea respectării normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, la şapte societăți comerciale cu obiect de activitate săli de jocuri de noroc, din Piteşti, fiind aplicate 9 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.500 de lei, conform Legii 55/2020.

În urma verificărilor, în incinta unei săli de jocuri de noroc din strada Bibescu Vodă, au fost depistate patru persoane care nu dețineau certificat verde.

Cu privire la cele constatate, a fost înștiințat Inspectoratul Teritorial de Muncă, în vederea luării măsurilor legale care se impun față de administratorul societății.

Reprezentanții societăților comerciale au fost instruiți cu privire la prevederile legale, îndeosebi referitor la obligația operatorului economic de a organiza activitatea, astfel încât să asigure, la intrarea în sediu, în mod obligatoriu, triajul epidemiologic.

  •  

În ziua de 31 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală Albota, împreună cu poliţiştii Poliţiei Municipiului Piteşti, au organizat și desfășurat o acțiune, în Târgul Săptămânal Bradu, pentrupentru prevenirea răspândirii SARS-CoV 2.

Au fost verificate şapte societăţi comerciale şi cinci mijloace de transport în comun, iar în urma abaterilor constatate, au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale, în valoarea de 500 de lei, conform Legii 55/2020, pentru nepurtarea măștii de protecție.

De asemenea, polițiștii au desfășurat activități de prevenire, prin care au adus la cunoștința agenților economici și a persoanelor responsabile cu punerea în aplicare a prevederilor Legii 55/2020, să informeze permanent angajații, dar și clienții, că este important să respecte normele legale în vigoare.

  •  

În ziua de 31 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Drăganu au acționat, pe raza de competență, pentru respectarea măsurilor dispuse prin instituirea stării de alertă pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV 2.

Au fost verificate 8 societăți comerciale, precum și 12 autovehicule care efectuau transport de persoane.

În urma abaterilor constatate în cadrul acțiunii, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, în valoare de 500 de lei, conform Legii 55/2020.

De asemenea, polițiștii au desfășurat acțiuni de prevenire pentru informarea populației despre noile măsuri instituite cu privire la combaterea răspândirii virusului SARS-COV2.

  •  

În seara zilei de 31 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Albeștii de Argeș au constatat faptul că, pe raza localității Valea Iaşului, la o locuinţă, s-a desfăşurat un eveniment privat (botez), cu participarea a 11 persoane.

          Organizatorul evenimentului şi persoanele participante au fost sancționate contravențional, fiind aplicate un număr de 12 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3.000 lei.

  •  

În ziua de 31 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Domneşti au acționat,  pentru respectarea măsurilor dispuse prin instituirea stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV 2, dar și pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în zona Târgului Săptămânal.

În urma abaterilor constatate în cadrul acțiunii, au fost aplicate 22 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 7.875 de lei,  dintre care 13 sancțiuni, în valoare de 5.000 de lei, conform Legii 55/2020, şapte sancțiuni, în valoare de 2.175 de lei conform OUG 195/2002 și 2 sancțiuni, conform Legii 61/1991, în valoare de 700 de lei.

De asemenea, polițiștii au desfășurat acțiuni de prevenire pentru informarea populației despre măsurile instituite cu privire la combaterea răspândirii virusului SARS-COV2.

spot_img
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

spot_img

Recent Comments

Vultureanu Bogdan on Viteza face victime
Alexandru on NU luati teapa!
Johnf551 on Donatii pentru spital
Sofia Esguerra Sorea on Cursuri de romana pentru straini
Leonor on Jocul de acasa