ARGEŞ – ACȚIUNI ZILNICE PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII ȘI LIMITAREA INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS COV-2

0
59

Verificarea respectării măsurilor de izolare/carantină la adresa declarată, a interdicțiilor privind organizarea de evenimente private, dar și purtarea măștii în spații închise și în spațiile aglomerate, se mențin în atenția polițiștilor.

În ultimele 24 de ore, 100 de societăți comerciale au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru și în privința respectării măsurilor de protecție de către personal și clienți.

Au fost verificate, în total, 1.263 de persoane şi 92 de mijloace de transport în comun.

În ziua precedentă au fost organizate 28 de acțiuni punctuale (din care 25 de acțiuni independente ale polițiștilor, 2 acțiuni cu jandarmi din cadrul I.J.J. Argeș și una cu reprezentanți ai altor instituții), fiind vizate, în special zonele aglomerate, zonele de agrement, centrele comerciale, restaurantele și mijloacele de transport în comun, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural.

Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii au aplicat 61 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 11.500 de lei, astfel:

52 de sancțiuni, în valoare totală de 7.500 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienței comunităților;

9 sancțiuni, în valoare de 4.000 de lei, pentru organizarea și participarea la activități în spații publice/private închise pentru care au fost instituite interdicții/restricții.

Sancțiuni aplicate în urma desfășurării unui eveniment privat

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Albeștii de Argeș s-au sesizat, din oficiu, cu privire la faptul că în ziua de 08 mai a.c., la o societate comercială de pe raza localității Valea Danului, ar fi avut loc un eveniment privat (botez), la care ar fi participat aproximativ 30 de persoane.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, administratorul societății a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 3.000 de lei. De asemenea, au fost aplicate alte 8 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1.000 de lei, persoanelor care au luat parte la eveniment, cu încălcarea normelor privind diminuarea impactului riscurilor, prevăzute de Legea 55/2020 privind unele măsuri de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

Verificările continuă pentru identificarea tuturor persoanelor care au participat la eveniment și luarea măsurilor legale care se impun.

Deoarece în data de 15 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au intervenit pentru întreruperea unui eveniment privat (botez) ce se afla în desfășurare la același local, au fost informați I.T.M. Argeș și D.S.P. Argeș cu privire la cele două evenimente constatate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.