Argeş – ACȚIUNI DE PREVENIRE A RĂSPÂNDIRII ȘI LIMITARE A INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS COV-2

0
114

Aproape 250 de efective de poliție şi poliţie locală au fost la datorie, în ultimele 24 de ore, pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate, restaurante, terase dar şi în mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19.

135 de societăți comerciale din 172 de locaţii au fost verificate ieri, cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru, precum și în privința respectării măsurilor de protecție de către personal și clienți, în cadrul celor 30 de acțiuni punctuale (din care 27 de acțiuni independente ale polițiștilor, 2 acțiuni cu lucrători I.J.J. Argeș și o acțiune cu reprezentanți ai I.S.U. Argeș și polițişti locali).

De asemenea, 285 de autovehicule au fost verificate, din care 118 mijloace de transport în comun. Totodată, din totalul celor 1.773 de persoane verificate, un număr de 980 de persoane au fost controlate în cadrul acţiunilor punctuale.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 140 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 20.500 de lei. Dintre acestea, 115 sancţiuni, în valoare de 10.000 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală, 2 sancţiuni, în valoare de 6.000 de lei, au fost aplicate, ca urmare a nerespectării măsurii carantinării, iar 23 de sancțiuni, în valoare de 4.500 de lei, au fost aplicate persoanelor identificate că nu au respectat interdicțiile privind deplasarea/libera circulație (în intervalul orar 23.00-05.00).

Nu au respectat măsura carantinării

În urma verificărilor efectuate în ziua de 26 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung şi poliţiştii locali din acelaşi municipiu, care desfăşurau activităţi de verificare a persoanelor care au instituite măsuri de izolare sau carantinare, au constatat că un tânăr de 19 ani, din Câmpulung, şi o tânără de 20 de ani, din Valea Mare Pravăţ, nu au respectat măsura carantinării la adresa declarată, ca urmare a revenirii dintr-o ţară pentru care este instituită o asemenea măsură.

Ca urmare, aceştia au fost sancționaţi contravențional cu amenzi în valoare totală de 6.000 de lei, iar situaţia acestora a fost comunicată către D.S.P. Argeș și C.J.C.I. Argeș.

  •  

Respectarea în continuare a restricțiilor și a recomandărilor medicale are o mare importanță în această perioadă, în care este de aşteptat ca revenirea la condiţiile normale să rezulte ca efect al campaniei de vaccinare, în condiţiile continuării unui comportament responsabil din partea tuturor.

Ne dorim ca toți cetăţenii să conștientizeze faptul că sănătatea și viața sunt cele mai importante, iar efortul nostru comun, cetățeni și autorități deopotrivă, se face pentru limitarea răspândirii infectărilor cu virusul SARS CoV-2, pentru care poliţiştii, alături de celelate structuri cu care se acţionează în sistem integrat, vor fi în continuare la datorie.

Mulțumim cetățenilor care au înțeles să respecte aceste recomandări și să țină cont de măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.