ARGEŞ – Acţiuni ale IJP

0
271

Reținut de polițiști

În ziua de 08 noiembrie a.c., în jurul orei 17:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Drăganu au fost sesizati de către o femeie de 50 de ani, din comuna Morărești, despre faptul că, în timp ce se afla la locul de muncă, în zona unui popas de pe raza localității de domiciliu, ar fi fost lovită de un bărbat pe care nu îl cunoaște și care, ulterior, a plecat cu un autoturism spre municipiul Pitești.

Autoturismul în cauză a fost identificat, la scurt timp, în trafic, de către polițiștii Secției de Poliție Rurală Drăganu, iar în interior, ca pasager, se afla bărbatul în cauză.

Acesta a fost condus la sediul poliției, pentru audieri. 

A fost înregistrat dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, iar după administrarea probatoriului, bărbatul de 48 de ani, din Ialomița, a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

  •  

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri argeșeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate aproape 200 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 30.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 12 permise de conducere și au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

  •  

A fost depistată conducând sub influența alcoolului

În ziua de 08 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț au depistat o femeie de 54 de ani, din Câmpulung, care conducea o autoutilitară, pe raza localității Lerești, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care cea în cauză a fost condusă la o unitate medicală, unde au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind emisă dovadă fără drept de circulație.

  •  

Conducea sub influența alcoolului

În ziua de 08 noiembrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Câmpulung  au depistat un bărbat de 34 de ani, din Stoenești, care conducea un autoturism pe D.J. 725, pe raza localității de domiciliu, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, unde au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind emisă dovadă fără drept de circulație.

  •  

Conducea, fără drept, un buldoexcavator fără R.C.A.

În ziua de 08 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni au depistat un bărbat de 55 de ani, din Giurgiu, județul Giurgiu, care conducea un buldoexcavator, fără a deține permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte vehiculul.

De asemnea, bărbatul nu a putut face dovada că deține poliță privind asigurarea de răspundere civilă auto.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tutuor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

  •  

Conducea cu viteză excesivă și nu a oprit la semnalul polițiștilor

În seara zilei de 07 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Topoloveni au depistat un bărbat de 46 de ani, din Micești, care conducea un autoturism, pe DN 7, pe raza localității Călinești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 120 km/h.

De asemenea, bărbatul nu a oprit la semnalul polițiștilor, fiind depistat, ulterior, în afara autoturismului și nu a prezentat, pentru control, toate documentele necesare.

Cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amenzi în valoare totală de 2.755 de lei, iar permisul de conducere a fost reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile (90 de zile pentru depășirea regimului legal de viteză și 30 de zile pentru neoprirea la semnalul polițiștilor).

  •  

Mandat pus în executare de polițiști

În ziua de  02 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Argeș, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secției 2 Poliție Pitești, au pus în executare un Mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Pitești, privind pe un bărbat de 32 de ani, din Pitești, condamnat la un an și o lună de închisoare, ca urmare a săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă.

Bărbatul a fost încarcerat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.