Ampla desfasurare de forte la Sibiu pentru gestionarea situatiilor de urgenta

0
335

Inundatiile contiua sa faca probleme la Sibiu. autoritatile judetului nostru au cerut ajutor Inspectoratelor pentru Situatii de Urgenta din mai multe judete ale tarii pentru a face fata situatiei. Actiunile de interventie sunt in continuare coordonate de catre secretarul de stat Raed Arafat insotit de Ministrul Apelor si Padurilor. Pe langa problemele deja cunoscute, situatiide urgenta au aparut si in Valea Viilor sau Mihaileni.

A fost inca o noapte alba pentru autiritatile sibiene si pentru autoritatile natinale venite la Sibiu pentru a gestiona situatia inundatiilor de pe raza judetului. Intr-o adevarata desfasurare de forte cu pompieri din Sibiu si alte 6 judete, s-a intervenit atat pentru a preveni inundatiile cat si pentru evacuarea apei din gospodariile deja inundate. Per total peste 800 de persoane au pus umarul pentru rezolvarea situatiilor de urgenta din judet.

Pentru a evita pericole mai mari, s-a decis golirea controlata a bazinelor de acumulare din judet.

Reprezentantii ISU Sibiu spun ca au fost atinse maxime istorice in ceea ce priveste debitul de apa. Asemenea cantitati nu au mai fost inregistate din anii `70.

In ciuda mobilizarii exemplare de la Sibiu apa a pus probleme in mai multe localitati. In Valea Viilor spre exemplu apa a rupt mai multe poduri iar pamantul a luat-o la vale. Un intreg cartier este aproape izolat. Singura cale de acces o reprezinta o barna a unui podet pe unde se poate trece doar cu piciorul. Primarul localitatii a facut apel la autoritati pentru ajutor in vederea intrarii cu utilaje.

Chiar si in cursul acestei zile, la orele pranzului, pompierii au fost solicitati sa intervina in aceasta localitate pentru a evacua apa din doua gospodarii. Primarul din Valea Viilor a fost insa asigurat ca va primi ajutor.

Probleme au fost si la Sibiu unde Cibinul a inundat atat mai multe zone de pe strada Podului cat si pietonalele de promenada de la podul Neculce.

De la Sibiu pericolul se muta in judetele vecine. S-a emis un cod rosu de inundatii in judetele Valcea, Gorj si Arges. De la Sibiu Ministrul Denes si secretarul de stat Raed Arafat vor pleca spre Valcea unde vor coordona actiunile de preventie si cele de interventie acolo unde va fi cazul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.