ACȚIUNI ZILNICE PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII ȘI LIMITAREA INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS COV-2

0
23

Aproape 250 de sancţiuni contravenţionale au fost  aplicate, în ultimele 24 de ore, de polițiști și polițiști locali, împreună cu reprezentanți ai celorlalte instituții cu atribuții în domeniu, în cadrul acţiunilor de verificare a respectării măsurilor de prevenire și limitare a infectării cu virusul Covid-19.

137 de societăți, din peste 169 de locaţii, au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru și în privința respectării măsurilor de protecție de către personal și clienți.

Totodată, 423 de autovehicule au fost controlate, iar dintre acestea 151 de mijloace de transport în comun.  

De asemenea, cei peste 250 de poliţişti și polițişti locali care s-au aflat la datorie ieri, au verificat, în total, 1.578 de persoane.

29 de acțiuni punctuale (din care 25 de acțiuni independente ale polițiștilor, 3 acțiuni cu lucrători I.J.J. Argeș și o acțiune cu reprezentanți ai altor instituții), fiind vizate, în special zonele aglomerate, zonele de agrement, centrele comerciale, restaurantele și mijloacele de transport în comun, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat 248 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 33.750 de lei, astfel:

-138 de sancțiuni, în valoare de 11.750 de lei, ca urmare a nepurtării măștii de protecție;

-110 sancțiuni, în valoare totală de 22.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea/libera circulație (în intervalul orar 22.00-05.00),

Comportamentul responsabil este singurul în măsură să contribuie în mod eficient la prevenirea răspândirii afecțiunii care a adăugat provocări fără precedent  vremurilor pe care le trăim.

Polițiștii argeșeni recomandă tuturor cetăţenilor să nu se expună la riscuri, să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, precum și să respecte interdicțiile cu privire la organizarea de evenimente private și cu privire la deplasarea/libera circulație în intervalul orar 22.00-05.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here