Wednesday, October 20, 2021
HomeLOCALAcţiuni ale Poliţiei Sibiu

Acţiuni ale Poliţiei Sibiu

Bărbat reținut pentru 24 de ore de către polițiști, după ce a încălcat ordinul de protecție

          Un bărbat din Alba a fost reținut ieri de către polițiștii din Dumbrăveni după ce a încălcat ordinul de protecție emis de către Judecătoria Mediaș, ca urmare a sesizării unui act de violență în familie.

          În fapt, la data de 17 octombrie, polițiștii din Dumbrăveni au răspuns unui apel 112 prin care o femeie (45 de ani, domiciliată în Hoghilag) sesiza acte de violență împotriva sa exercitate de către soțul acesteia. Polițiștii, în urma analizei de risc efectuate, au emis pe loc un ordin de protecție provizoriu pentru 5 zile, prin care s-a dispus evacuarea temporara a bărbatului (în vârstă de 43 de anii, domiciliat în județul Alba) din imobilul din localitatea Hoghilag.

În data de 26 octombrie, Judecătoria Mediaș a emis ordin de protecție pentru 6 luni, prin care bărbatul era obligat sa nu se apropie la o distanță mai mică de 100 m de partea vătămată și locuința acesteia.

La data de 23.10.2020 și 27.10.2020, femeia a sesizat organele de politie cu privire la faptul că soțul său a pătruns în curtea imobilului și a amenințat-o, însă până la sosirea polițiștilor acesta părăsea imobilul și se ascundea.

În urma activităților specifice desfășurate în data de 29.10.2020, după ce în jurul orei 1700 victima a sesizat din nou prezența soțului ei în imobil iar până la sosirea polițiștilor acesta a părăsit locuința, polițiștii au reușit în jurul orei 1900, să îl depisteze pe bărbat în timp ce încerca să escaladeze din curtea imobilului vecin în curtea părții vătămate.

Bărbatul a fost reținut de către polițiștii din Dumbrăveni pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Sibiu, fiind cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea hotărârilor judecătorești și amenințare. În cursul acestei zile va fi prezentat instanței pentru luarea unei măsuri legale.

***

Urmărit internațional, depistat de către polițiștii din Cisnădie / bărbatul este bănuit că ar fi comis 58 de fapte de furt

La data de 29 octombrie a.c., polițiștii din Cisnădie, în urma activităților specifice desfășurate, au depistat și reținut un bărbat urmărit internațional în baza mandatului european de arestare emis de Austria.

Bărbatul, în vârstă de 43 de ani, domiciliat în Cisnădie, este cercetat de autoritățile austriece sub aspectul săvârșirii, alături de alte persoane, a 58 de fapte de furt calificat, cu un prejudiciu estimat la 83.606 euro.

   Bărbatul a fost prezentat prin sistemul de videoconferința procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, care a emis ordonanța de reținere pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Sibiu, urmând a fi prezentat astăzi pentru confirmarea mandatului.

***

Ilegal în trafic

La data de 29.10.2020, în jurul orei 2100, polițiștii din Miercurea Sibiului au observat în trafic, pe DJ 106 G Dobârca – Poplaca, un autoturism care prezenta defecțiuni la sistemul de iluminare. Întrucât șoferul nu s-a conformat și nu a oprit la semnalele acustice și luminoase, s-a procedat la urmărirea acestuia în trafic. Șoferul și-a continuat deplasarea virând pe un teren agricol unde a abandonat mașina, iar atât el cât și pasagerii au fugit, însă au fost prinși imediat de către polițiști.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că tânărul care a condus mașina este minor, are 17 ani și domiciliază în Dobârca, nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul iar mașina condusă este neînmatriculată și are aplicat număr fals de înmatriculare.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, conducerea unui vehicul neînmatriculat și cu număr fals de înmatriculare.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

nym369405krya on La un pas de alergie
num369405tetcher on La un pas de alergie
nym369405krya on La un pas de alergie
Vultureanu Bogdan on Viteza face victime
Alexandru on NU luati teapa!
Johnf551 on Donatii pentru spital
Sofia Esguerra Sorea on Cursuri de romana pentru straini
Leonor on Jocul de acasa