ACŢIUNI ALE IJP SIBIU

0
92

În zilele de sâmbătă și duminică, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au reținut 6 permise de conducere unor conducători auto care fie au circulat cu viteză peste limita legală, fie au condus sub influența alcoolului.

Pe Șoseaua Alba Iulia și pe strada Henri Heine, două femei și un bărbat, toți sibieni, au fost înregistrați conducând autoturismele cu peste 100 de km/h (110, 107, respectiv 111 km/h). Alți trei sibieni au încălcat regulile de circulație în timp ce se aflau sub influența alcoolului, cu concentrații de 0,07, de 0,25, respectiv de 0,30 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Toți cei șase conducători auto au fost sancționați contravențional cu amenzi cuprinse între 625 și 1.305 lei, iar dreptul lor de a conduce a fost suspendat pentru o perioadă de 90 de zile.

Vitezomani au fost depistați și sancționați și în afara localităților, radarele polițiștilor din cadrul Biroului Drumuri Naționale înregistrând 8 șoferi în timp ce se deplasau cu viteze cuprinse între 125 și 160 km/h, pe DN 1, în zona localităților Șelimbăr, Săliște și Avrig.

Cursele în viteză s-au finalizat cu amenzi în valoare de 625 de lei fiecare și suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile.

În total,  la sfârșitul acestei săptămâni, polițiștii rutieri au constatat 5 infracțiuni la regimul circulației, au reținut 58 de permise de conducere, au retras 19 certificate de înmatriculare și au aplicat 581 de sancțiuni contravenționale în valoare de 156.000 de lei.

Infracțiuni la regimul rutier:

La data de 22 februarie a.c., în jurul orei 01,00, în orașul Dumbrăveni, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Zorilor de către un tânăr în vârstă de 24 de ani, domiciliat în localitatea Șaroș pe Târnave.

În urma testării acestuia cu aparatul DRUGTEST, rezultatul a fost pozitiv pentru substanța THC – 5, Cannabis.

Șoferul a fost ulterior însoțit  la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice de sânge și urină pentru stabilirea substanțelor psihoactive în corp.

În cauză, s-a întocmit dosar de cercetare penală privind conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către un șofer aflat sub influența substanțelor psihoactive.

La data de 23 februarie a.c., în jurul orei 02,00, pe DN 7, în localitatea Boița, polițiștii sibieni au depistat un ialomițean în vârstă de 31 de ani, în timp ce conducea un autoturism deși dreptul său de a conduce era anulat.

Pe numele șoferului s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii prevăzute de articolul 335 aliniatul 2 din Codul Penal.

La data de 23 februarie a.c., în jurul orei 09,00, în Porumbacu de Jos, pe DN 1, polițiștii rutieri au oprit pentru verificări un autoturism condus de către un localnic în vârstă de 45 de ani.

Cu această ocazie, s-a constatat că cel aflat la volan nu deține dreptul de a conduce, astfel încât, pe numele bărbatului, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

La data de 23 februarie a.c., în jurul orei 16,30, pe strada Principală din localitatea Jina, un bărbat în vârstă de 65 de ani, domiciliat în aceeași localitate, a condus un autoturism deși se afla sub influența alcoolului, cu o concentrație de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 23 februarie a.c., în jurul orei 22,00, pe strada Principală din satul Șmig, comuna Alma, a fost depistat un tânăr în vârstă de 24 de ani, localnic, în timp ce conducea un autoturism deși nu deține dreptul de a conduce. De asemenea, în urma testării sale alcoolscopice a rezultat o concentrație de 0,03 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele celui aflat la volan s-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

La data de 24 februarie a.c., în jurul orei 03,00, în municipiul Sibiu, pe Bulevardul Victoriei, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus de către un localnic în vârstă de 39 de ani.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că sibianul nu deține permis de conducere, iar mașina i-ar fi fost încredințată cu bună știință spre a fi condusă pe drumurile publice chiar de către soția sa.

Pe numele bărbatului s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis, iar femeia este cercetată penal pentru săvârșirea infracțiunii de încredințare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.