Acţiuni ale IJP Sibiu

0
80

Articole pirotehnice ridicate de polițiștii de la arme

La data de 21 decembrie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Sibiu, sprijiniți de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Copșa Mică, au efectuat un control asupra unui autoturism parcat în zona unei piețe din Copșa Mică, fiind identificate 20 kg de articole pirotehnice din categoriile P1, F2 și F3, proprietarul mașinii fiind un medieșean în vârstă de 43 de ani. 

        Articolele pirotehnice au fost ridicate, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 37 lit. a din Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

        Polițiștii sibieni continuă acțiunile pe linia prevenirii și combaterii ilegalităților din domeniul deținerii, comercializării și utilizării articolelor pirotehnice.

***

Recomandări preventive pentru un trafic rutier în siguranţă

Având în vedere sezonul în care ne aflăm, le reamintim și le recomandăm conducătorilor auto să circule numai cu autovehicule dotate cu anvelope de sezon. Condițiile meteo se pot schimba de la un moment la altul, dimineața și seara se poate forma polei pe carosabil, iar ninsoarea este așteptată.

În acest context, reamintim că legislaţia în vigoare prevede, fără a face referire la o dată calendaristică, că autovehiculele care se deplasează pe drumurile publice acoperite de gheață, zăpadă sau polei trebuie să fie echipate cu anvelope de iarnă omologate.

Amenda pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, fără ca acesta sa fie dotat cu anvelope de iarna este prevăzută în clasa a IV a de sancțiuni (de la 9 la 20 puncte amendă). Certificatul de înmatriculare al autovehiculului se retrage și se eliberează dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație.         

Înainte de a efectua o deplasare, verificați starea drumului! Informații actualizate despre situația traficului găsiți pe site-ul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafichttps://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic.

Conduceți cu prudență, măriți distanţa de siguranţă în mers, adaptați permanent viteza de deplasare la condițiile meteo și de trafic și nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante.

Evitați acţionarea bruscă a volanului şi a frânei şi utilizaţi cu precădere frâna de motor, pentru evitarea derapajelor necontrolate.

Când traficul este aglomerat, condiţiile meteo nefavorabile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile!

Asigurați-vă temeinic înainte de efectuarea oricărei manevre prin care schimbați direcția de deplasare!

Nu consumaţi alcool înainte de a vă urca la volan şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi!

Nu folosiți telefonul mobil în timp ce conduceţi!

Pietonii sunt rugaţi să îşi ia toate măsurile de precauţie pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi, care opresc pentru a acorda prioritate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.