75 de percheziţii în dosare penale care vizează combaterea infracțiunilor grave

0
16

În această dimineață, structurile Poliției Române au desfășurat 75 de percheziții, în dosare penale care vizează combaterea infracțiunilor grave.

Într-unul dintre dosare, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea au pus în aplicare 22 de mandate de percheziție domiciliară, în județele Vâlcea, Argeș și Sibiu, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vâlcea, cu sprijinul Biroului Atașatului Poliției Spaniole din cadrul Ambasadei Spaniei la București și al Poliției Naționale Spaniole.
În această cauză se vizează destructurarea a trei grupuri infracționale organizate, constituite în vederea săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, care au produs consecințe deosebit de grave, fals informatic, acces fără drept la un sistem informatic și spălarea banilor.

Audierile în cauză se desfășoară la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vâlcea.
Suportul de specialitate este asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din I.G.P.R. și de Biroul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T.

Cercetările s-au desfăşurat cu sprijinul Biroului Atașatului de Interne spaniol la București și al Poliției Naționale Spaniole – Unitatea Centrală de Combatere a Criminalității Informatice.

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Serviciului de Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Vâlcea, brigăzilor de combatere a criminalității organizate Pitești, Alba și Craiova, serviciilor de combatere a criminalității organizate Gorj, Sibiu și Olt și de cel al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Frații Buzești” Craiova și Brigăzii Speciale de Intervenție „Vlad Țepeș”.

În cadrul operațiunii au participat și reprezentanți ai EUROPOL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.