ZiuaCopilului care ProtejeazăMediul, la Avrig

0
308

Scrisoare – record cu tematicăecologică, la Avrig. Epistola, lungă de 7 metri, a fostpremiată de ZiuaCopilului care ProtejeazăMediul.

Peste 1200 de elevișipreșcolari care învațăînșcolileșigrădinițele din Avrig, Bradu, Mârșa, SăcădateșiGlâmboaca, au răspunsinvitațieiPrimărieiOrașuluiAvrig de a participa la proiectul de educațieecologicăprinjoacă, PrieteniiNaturii.

Încadrulcampaniei de conștientizare, copiii au fostprovocațisăpropunărezolvăripentrudiferiteprobleme de mediu, într-un mod distractiv, învățândsăgăseascăsingurisoluții, șisărezolvesituațiiprecumgunoaielearuncate la întâmplare la marginealocalitățilorîn care locuiescsaudeșeurileselectatenecorespunzător.

Înlunamai, încadrulcampaniei de conștientizare, înșcolileavrigene au fostorganizatediferiteactivități cu tematicăecologică. Organizatorii au încurajatplanificareaunorore de educațieecologicăînnatură, încadrulcăroraelevii au fostinvitațisă observe flora și fauna. De asemenea, au fostinstituitePatruleVerziînfiecareșcoalăși a avutloc o competiție de colectareselectivă.

Copiiiau fostinvitațisărealizezevizualuri cu tematicăecologică, care săilustrezemesajele – cheieale campaniei, încurajând o atitudineconștientășigrijuliea copiilorfață de natură. O clasă de elevi de la LiceulTeoretic Gheorghe LazărAvriga realizat un proiect special, pentru a marcaZiuaCopilului care ProtejeazăMediul. Aceștia au scriszeci de scrisori, în total 7 metri de hârtie cu mesaje pro – mediu.

Punctul culminant al proiectului de educațieecologică a fostchiarinstituirea, la nivel local, a “ZileiCopilului care ProtejeazăMediul”. Astfel, cu o ziînainte de 1 iunie, 31 mai a fost o zidedicatăcopiilor care iubescnatura, cu jocurișiactivități distractive, înPiața Gheorghe Lazăr din Avrig. Astăziaavutlocșipremiereacâștigătorilorcompetiției de vizualuri cu tematicăecologică. Cu sprijinulsponsorilorlocali, premiile au constatîntrotinete, role, skateboardurișiboxeportabileiarbuna – dispoziție a fostasigurată de clovnulFarfarelloși de super –eroiicolectării selective:MărieHârtie, PETricășiMiticlă.

Campania de conștientizare “PrieteniiNaturii – Educațieecologicăprinjoacă”, este un proiect al PrimărieiAvrig, înparteneriat cu LiceulTeoretic “Ghe. Lazăr” Avrig, LiceulTehnologicMârșașiȘcoalaGimnazialăAvrig, ADI ECO și Garda de Mediu Sibiu.

Sponsoriiproiectului au fost Soma, Somarest, Medi Holding, Lazăr Trans, BenzinăriaOctano, Complex TuristicBrândușa, JifașiBrambura Park.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.