Weekend plin pentru IJP Sibiu

0
21

La data de 20 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Agnita au reținut un tânăr în vârstă de 18 ani, din Agnita, cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată.

În fapt, tânărul este bănuit că, la data de 19 aprilie a.c., în jurul orei 14.45, ar fi pătruns  în birourile administrative ale unei farmacii din Agnita unde, amenințând cu acte de violență, ar fi sustras câteva cutii cu siropuri, după care ar fi fugit într-o direcție necunoscută.

În urma investigațiilor operative desfășurate de către polițiști, tânărul a fost identificat și depistat pe raza orașului Agnita.

În baza probatoriului administrat în cauză, față de persoana bănuită s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, iar la data de 21 aprilie a.c., judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Agnita a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate la nivelul Poliției Orașului Agnita, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Agnita.

La data de 21 aprilie a.c., în jurul orei 20.00, în comuna Târnava, o femeie în vârstă de 33 de ani, din localitate, aflată în calitate de pieton pe acostamentul străzii Fântânilor, a fost acroșată de un motociclu condus de către un bărbat, care și-a continuat deplasarea fără a opri la locul producerii evenimentului.

Femeia a fost transportată la spital cu leziuni ușoare, fără a necesita internarea.

Conducătorul motociclului a fost identificat și depistat în scurt timp de către polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Copșa Mică. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 48 de ani, localnic, în urma verificărilor efectuate rezultând faptul că nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

De asemenea, bărbatul a refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii consumului de alcool și substanțe psihoactive.

În cauză, la nivelul Poliției Orașului Copșa Mică, s-a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere fără permis, părăsirea locului producerii accidentului fără încuviințarea polițiștilor, respectiv refuz de recoltare a probelor biologice.

În baza probatoriului administrat, polițiștii au luat măsura reținerii bărbatului pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate la nivelul Poliției Orașului Copșa Mică, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș.

La data de 19 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Dumbrăveni au desfășurat o acțiune specifică pe linia protejării fondului forestier național prin prevenirea și combaterea ilegalităților din domeniul silvic.

Cu această ocazie, în jurul orei 18.00, pe raza localității Valchid, polițiștii au identificat 5 localnici care, cu ajutorul a 3 atelaje hipo, transportau cantitatea de 3,72 mc de material lemnos, din specia stejar, fără a deține documentele legale de proveniență și transport.

În urma verificărilor efectuate de către polițiști a rezultat că, în cursul aceleiași zile, cei 5 bărbați ar fi tăiat fără drept și ar fi sustras 4 arbori, specia stejar, din fondul forestier al comunei Hoghilag.

În cauză, polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere fără drept, respectiv furt de arbori.

Materialul lemnos a fost predat reprezentanților ocolului silvic competent în zonă.

Cercetările sunt continuate la nivelul Poliției Orașului Dumbrăveni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș.

La data de 20 aprilie a.c., în jurul orei 20.00, în localitatea Ațel, polițiștii Secției de Poliție Rurală Mediaș au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Principală de către o localnică în vârstă de 18 ani.

Din verificările efectuate de către polițiști a rezultat că tânăra nu posedă permis de conducere eliberat pentru nicio categorie de vehicule, în cauză fiind deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

  •  

La data de 21 aprilie a.c., în jurul orei 05.00, în Șelimbăr, polițiștii Secției de Poliție Rurală Șelimbăr au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Doamna Stanca de către un bărbat în vârstă de 44 de ani, din județul Argeș.

Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat un rezultat de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză, la nivelul secției de poliție amintite, s-a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

  •  

La data de 21 aprilie a.c., în jurul orei 17.30, în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului de Ordine Publică Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Nicolae Teclu de către un sibian în vârstă de 58 de ani.

Din verificările efectuate de către polițiști a rezultat faptul că bărbatul nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

De asemenea, testarea alcoolscopică a celui aflat la volan a indicat un rezultat de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză, polițiștii au deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.