Vor salarii mai mari, iar pentru asta sunt în grevă

0
111

In timp ce guvernantii se joaca de-a alba neagra cu masurile fiscale, in toata tara institutiile publice fierb. Satui sa munceaca pe nimic, angajatii din mai multe ramuri ies in strada si ameninta cu greva generala. In numai o zi au fost proteste atat la Casele de Sanatate din toata tara cat si la cele de Pensii.

Protestele au inceput simultan, la ora 10. Angajatii au intrerupt orice activitate si au iesit in strada. Cei de la Casa de Asigurari de Sanatate Sibiu sunt deja in a doua zi de iesit in strada. Spun ca si maine vor fi tot acolo. Si vor fi in fiecare zi pana cand doleantele lor vor fi auzite. Angajatii de aici spun ca nu mai pot suporta umilinta alesilor neamului. Nu au mai primit mariri salariale inca din 2018. Au primit in schimb tot mai multe sarcini si corvoade. Rand pe rand, colegii lor cu mai mult curaj si-au dat demisiile si au plecat fie in mediul privat fie in alte institutii cu posturi mai bine platite.

Si cei de la Casa de Pensii au iesit in strada. Si aici nemultumirile sunt legate tot de volumul mare de munca pe salarii mici. Net, in ambele institutii, cele mai mari salarii sunt undeva pana in 5 mii de lei. Iar aici vorbim despre angajati cu vechime si toate gradele profesionale. Si angajatii de la Casa de Pensii Sibiu spun ca daca nu vor fi auziti vor intra in greva generala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.