Vom avea campus universitar

0
17

Campusul integrat pentru invatamant dual face vineri primul pas spre existenta fizica. Pentru acesta urmeaza sa se semneze contractul de finantare. La evenimentul oficial participa inclusiv Ligia Deca, Ministrul Educatiei. Anuntul a fost facut in cursul acestei zile de catre Sorin Radu rectorul ULBS.

Reamintim faptul ca sibiul nu detine la momentul de fata un campus in adevaratul sens al cuvantului. Pentru ca acesta sa devina realitate, si sa fie si finantat cu fonduri europene prin PNRR si-au dat mana pe langa universitatea sibiana si primaria Sibiu o intreaga pleiada de actanti din mediul public si privat. Valoarea eligibil a proiectului este de putin peste 21 de milioane de euro. Asta dupa ce municipalitatea a achizitionat terenul de 20 de mii de metri patrati pe care urmeaza sa fie construit campusul. Este vorba despre terenul fostei autobaze Tursib cumparat cu peste 6 milioane de euro.

Campusul va avea mai multe cladiri in care sa fie amenajate Sali de curs si laboratoare, o cantina, o biblioteca, o aula, spatii multifunctionale dar si un camin.

Tot in spatiul amintit vor fi amenajate parcari si zone de relaxare.

Semnarea contractului se va face intr-un cadru festiv, la sediul ULBS de pe strada Lucian Blaga, vineri la ora 16.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.