Vara lunga si fierbinte

0
627

Vara se prelungeste in acest an pana la finele lunii septembrie. Partea proasta este ca si precipitatiile se vor lasa cam mult asteptate. Meteorologii spun ca vara lui 2015 ar putea fi cea mai fierbinte din ultimii 100 de ani.

indexNe asteapta o vara lunga si fierbinte asa cum putine s-au mai vazut in ultimele sute de ani. Sau cel putin asa estimeaza meteorologii. La nivel global, 2015 ar putea fi unul dintre cei mai caldurosi ani. Pentru luna august meteorologii spun ca media multianuala este un pic sub 20 de grade. Temperaturile se vor mentine insa in jurul valorii de 30 de grade Celsius iar precipitatiile vor fi deficitare in toate zonele tarii. Tot meteorologii spun ca in primele doua saptamani ale lunii in mai toata tara regimul termic va fi canicular. Soarele va incinge mercurul din termometre pana la nivelul a 34 de grade cu plus.
Nici luna septembrie nu se anunta una de toamna. Temperaturile medii ar trebui sa fie undeva la 14,5 grade insa acestea se vor mentine practic la peste 20 de grade, cu mult mai cald decat ar fi normal. Si in aceasta luna precipitatiile vor fi scumpe la vedere.
In cea de-a doua luna de toamna vremea va reveni la normal in nordul si centrul tarii dar va ramane mai calda decat de obicei in sud-estul, sudul si vestul Romaniei. Tot in octombrie plolile revin in forta si vor fi inregistrate valori peste mediile multianuale in mai toate regiunile tarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.