Vâlcea: Infracţiuni depistate de poliţiştii vâlceni

0
106

MANDAT DE EXECUTARE A PEDEPSEI CU ÎNCHISOAREA, PUS ÎN APLICARE DE POLIȚIȘTI

                  Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, împreună cu cei de la Poliția orașului Băbeni au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pe numele unui bărbat care este condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

La data de 26 octombrie a.c., polițiștii au dus la îndeplinire un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Râmnicu Vâlcea, pe numele unui bărbat de 27 de ani, din orașul Băbeni, acesta având de executat o pedeapsă de 4 ani și 2 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii defurt calificat, în formă continuată.

Bărbatul a fost condus în vederea încarcerării, în Penitenciarul de Maximă Siguranță Mioveni, din județul Argeș.

  •  

ACȚIUNE PREVENTIVĂ A POLIȚIȘTILOR RUTIERI, ÎN VEDEREA CREȘTERII GRADULUI DE SIGURANȚĂ RUTIERĂ

                 În data de 26 octombrie, în intervalul orar 17:00 – 18:30, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea – Serviciul Rutier și Formațiunea Rutieră Băile Govora,  au organizat o acțiune în contextul planului BLOCADA, pe DN 67, în localitatea Bunești, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, dar și pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză ori a altor cauze generatoare de evenimente rutiere.

În urma activităților desfășurate, au fost controlate și verificate 25 de autovehicule, legitimate 40 de persoane și efectuate 15 testări cu aparatul etilotest.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 12 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 8.100 lei.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 9 permise de conducere.

Astfel, polițiști din cadrul Formațiunii Rutiere Băile Govora au depistat, un bărbat de 20 de ani, din municipiul Petroșani, care conducea un autoturism pe DN 67, cu o viteză de 120 de km/ h, într – un sector de drum în care limita de viteză este de 60 km/ h.

Ca urmare a abaterii constatate, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.900 conform OUG nr. 195/2002R privind circulaţia pe drumurile publice, iar permisul de conducere i-a fost reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce, pentru 90 de zile.

Ulterior, un alt autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, a fost înregistrat de aparatul radar, pe DN 67, cu viteza de 116 km/h.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.450 lei și i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule, pentru o perioadă de 90 de zile.

Polițiștii vă recomandă:

Adaptați permanent viteza de deplasare la particularitățile de drum și trafic!

Neadaptarea vitezei reprezintă una din principalele cauze generatoare de evenimente rutiere!

  •  

DEPISTAT DE POLIȚIȘTI, SUB INFLUENȚA BĂUTURILOR ALCOOLICE

              La data de 26 octombrie a.c., polițiști din cadrul Biroului Rutier Râmnicu Vâlcea au depistat un bărbat, de 56 de ani, cetățean german, în timp ce conducea un autoturism, în municipiul Râmnicu Vâlcea, sub influența băuturilor alcoolice.

Întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Persoana în cauză a fost condusă la o unitate spitalicească, pentru recoltarea de mostre biologice, în vederea stabilirii concentrației alcoolice în organism.

Polițiștii au întocmit dosar penal, în care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.