Vâlcea – ACTIVITĂȚI PREVENTIVE ALE POLIȚIȘTILOR

0
120

                La data de 19 iulie a.c., polițiștii Biroului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii Vâlcea au desfășurat activități de prevenire a victimizării minorilor în mediul online, precum și de prevenire a consumului de droguri în rândul tinerilor.

Activitatea de prevenire a victimizării minorilor în mediul online a constat într-o acțiune cu elevii Școlii Gimnaziale din localitatea Fârtățești, unde au fost purtate  discuții privind elemente de siguranță în utilizarea internetului.

Pe lângă activitățile de informare și distribuire de materiale preventive au fost realizate și activități de prevenire a accidentelor rutiere și a infracțiunilor stradale.

Totodată, polițiștii au mai desfășurat ieri, activități de prevenire a consumului de droguri în rândul tinerilor, în cadrul Festivalului „Open Air Blues Festival Brezoi”.

Scopul acțiunilor l-a reprezentat creșterea gradului de conștientizare a cetățenilor, cu precădere a tinerilor, cu privire la riscurile și consecințele asociate consumului de substanțe interzise.

Prin acest tip de activități, polițiștii le-au adresat recomandări tinerilor referitoare la prevenirea consumului de droguri și consecințele acestora asupra sănătății, punând accent atât pe influența negativă pe care o poate avea un anturaj nepotrivit, cât și pe repercusiunile consumului de droguri, precum:

-sub influența drogurilor nu îți poți aminti cu exactitate ce ai făcut, poți produce accidente.

-toate drogurile modifică starea și funcționalitatea creierului, alterând funcțiile normale ale structurii cerebrale;

-drogurile afectează voința și autocontrolul;

-drogurile te îndepărtează de familie, de școală, de colegi.

Acțiunile de acest gen vor continua și în perioada următoare.

  •  

RESTRICȚII DE CIRCULAȚIE PENTRU DESFĂȘURAREA CAMPIONATULUI NAȚIONAL RODRIFT 2023

            Pentru buna desfășurare a campionatului național RODRIFT 2023, eveniment care se va desfășura în perioada 22 – 23 iulie a.c., pe DN 67 C TRANSALPINA, vor fi instituite restricții de circulație după cum urmează:

-circulaţia rutieră va fi închisă în perioada 22 – 23 iulie, între orele  08.00 -13.00 și orele 14.00-20.00, pe DN 67 C,  între km 19+700 m și km 22+000 m.

Mentionăm că,  în perioada menționată, se va permite circulația rutieră doar între orele 13.00 -14.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.