marți, noiembrie 30, 2021
AcasăECONOMIEUn nou maxim istoric pentru ROBOR

Un nou maxim istoric pentru ROBOR

spot_img

Fluctuatia din economia romaneasca loveste inca odata in buzunarul oamenilor. Indicele ROBOR, cel in functie de care se calculeaza ratele romanilor care s-au imprumutat in moneda nationala a atins marti cel mai mare nivel din 2014. A ajuns la 2,28%.

Romanii care si-au luat credite in lei platesc rate si mai mari incepand din aceasta saptamana! Indicele ROBOR calculat la 3 luni a urcat in ultimele 24 de ore de la 2,22% la 2,28 la suta. Specialistii in economie spun ca este cea mai mare valoare din ultimii trei ani si jumatate. O valoare apropiata cotatiei de marti a mai fost inregistrata in 27 octombrie 2014. Atunci Robor-ul a avut o valoare de 2,33%. Si indicele pe 6 luni folosit pentru creditele ipotecare a crescut cu 3 puncte procentuale intr-o singura zi ajungand la valoarea de 2,52 la suta. In ciuda previziunilor sumbre ale economistilor, Eugen Teodorovici este optimist si spune ca bani sunt, trebuie doar folositi!

“Solutia in economia noastra este ca ce s-a dezvoltat pe parte de venituri s-a incheiar. Lucrul acests este unul dintre motivele care pe parte de inflatie a contribuit. Este o chestiune care trebuia facuta, sa dam drumul la partea de investitii. Bani sunt. Aceasta tara nu a avut niciodata problem pe partea de bani”, spuune Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor.

Si politicienii de la putere se grabesc sa se disculpe in fata romanilor care raman de la o luna la alta cu tot mai putini bani in buzunar. Ei sustin ca Executivul nu trebuie acuzat pentru majorarea ratelor romanilor. Ba mai mult, considera ca BNR trebuie sa explice de ce a crescut atat de mult indicele Robor.

spot_img
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

spot_img

Recent Comments

Vultureanu Bogdan on Viteza face victime
Alexandru on NU luati teapa!
Johnf551 on Donatii pentru spital
Sofia Esguerra Sorea on Cursuri de romana pentru straini
Leonor on Jocul de acasa