duminică, noiembrie 28, 2021
AcasăSOCIALUn loc de joaca din Sibiu, adevarata capcana pentru cei mici

Un loc de joaca din Sibiu, adevarata capcana pentru cei mici

spot_img

Parcurile din Sibiu nu sunt ingrijite si reprezinta un pericol pentru copiii care le folosesc. Un sibian ne-a trimis imagini cu locul de joaca din cartierul sau. Aici mizeria e la ea acasa mai ceva ca la groapa de gunoi iar leaganele sunt rupte si neingrijite.  In mod normal firma care se ocupa de ingrijirea locurilor de joaca ar trebui sa verifice zilnic starea tehnica a acestora.

Unul dintre locurile de joaca din Sibiu este un adevarat pericol pentru copiii care vor sa il foloseasca. Un telespectator ne-a semnalat faptul ca leaganele sunt rupte si neingrijite iar spatiul per ansamblu este plin de mizerie.

In imagini se vede faptul ca un leagan este rupt si oricand un copil se poate rani la maini incercand sa se catere pe lantul ramas prins de bara din lemn. Un alt leagan este rasucit pe bara de lemn. Cel de-al treilea are saua indoita deci nu poate fi folosit in conditii de siguranta iar in cazul celorlalte leagane cauciucurile ating pamantul sau sunt nesigure.

Locul de joaca este unul dintre putinele din oras care are cauciuc in loc de nisip. Bucatile de cauciuc insa s-au indepartat una de alta si risca sa puna la pamant chiar si un adult neatent nu numai un copilas care alearga.

In acelasi loc de joaca mizeria e la ea acasa. Pe jos se vad hartii, pachete de tigari, doze de suc sau ambalaje provenite de la diverse produse alimentare. Nu lipsesc nici cojile de seminte. Ba mai mult, echipamentele de joaca sunt pline de grafitti. Unul dintre echipamentele de catarare este proptit cu un pom pentru a nu o lua la vale. In ceea ce priveste echipamentul de joaca de tip punte acestuia ii lipsesc lati si poate reprezenta oricand un pericol pentru un copil care vine sa se joace acolo.

Nici parintii veniti sa ii insoteasca pe cei mici in locul de joaca nu sunt mai linistiti.bancile sunt rupte, cu stinghii lipsa, cu vopseaua sarita si neslefuite. Asa ca odihna se face…in picioare.

conform caietului de sarcini, cei care se ocupa de intretinerea spatiilor de joaca trebuie sa aiba echipe care sa verifice zilnic starea echipamentelor si sa remedieze in regim de urgenta eventualele defectiuni aparute. Locuitorii zonei spun insa ca locul de joaca este asa de cateva luni bune…

spot_img
RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

spot_img

Recent Comments

Vultureanu Bogdan on Viteza face victime
Alexandru on NU luati teapa!
Johnf551 on Donatii pentru spital
Sofia Esguerra Sorea on Cursuri de romana pentru straini
Leonor on Jocul de acasa