TRASEE MONTANE REABILITATE

0
1599

Serviciul Pulic Judetean Salvamont a incheiat la inceputul lunii iulie un parteneriat de colaborare cu Asociatia Montana Carpati, in vederea reabilitarii si dezvoltarii traseelor de drumetie montana din judetul Sibiu. In perioada imediat urmatoare, vor fi refacute traseele montane in muntii Fagarasului, din zona Suru si marcajeloe pe traseul principal de creasta in muntii Lotrului: Raul Vadului – Obarsia Lotrului.

Primul obiectiv propus a fost finalizat. In urma cu cateva zile salvamontiostii au reabilitat mai multe trasee printre care se afla Bifurcatia de la Podul Jibrii – Valea Moasa Avrigului – Izvorul Florii – Culmea Moasei – refugiul Suru – Fruntea Moasei – Saua Apa Cumpanita. Cu triunghi rosu au fost marcati 15 km de la Statia CFR Sebes Olt – Sebesul de Sus – Muchia Moasei – Cabana Suru – Saua Suru – Sebesul de Sus – Valea Moasei – Cabana Suru. Au fost montate un numar de 20 de sageti indicatoare– marcaj punct rosu – 9 km de la Saua Suru – Lacul Avrig.
Pe langa refacerea sistemului de semnalizare pe aceste tresee s-a reabilitat poteca turistica Izvorul Florii – muchia Moasei, poteca ce a fost afectata de exploatarea forestiera din zona.Cu sprijinul Ocolului Silvic „Izvorul Florii” Avrig s-a refacut un podet, cu o lungime de 17 m, care faciliteaza accesul din drumul forestier de la Izorul Florii, pe Muchia Moasei. La lucrari au participat un numar de 15 membrii Asociatiei Montane Carpati si au fost coordonate de un salvamontist din cadrul Serviciului Pulic Judetean Salvamont Sibiu.
In cursul lunii august urmeaza sa se realizeze al doilea obiectiv, respectiv refacerea marcajelor pe traseul principal de creasta in muntii Lotrului, intre Raul Vadului si cabana Obarsia Lotrului. Traseul masoara circa 85 de km si este marcat cu banda rosie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.