Tot codaşi rămânem

0
12

Nivelul de trai din tara noastra o ia rapid si sigur la vale! Ultimele studii arata ca vecinii bulgari ne-au depasit in clasamentul referitor la calitatea vietii. In statistica intra nu mai putin de 170 de tari iar in varful topuluise afla tarile nordice.

Statisticile arata ca cel mai bine se traieste in Danemarca. Urmatoarele doua locuri ale clasamentului sunt ocupate de catre Norvegia si Finlanda. Indicele de progres social sugereaza ca Romania ramane si de aceasta data in randul statelor din cea de-a doua categorie si este intrecuta de tari ca Argentina, Barbados si Bulgaria. Si nu e de mirare. Indicele de progres social masoara nivelul la care pot fi asigurate nevoile de baza. Se au in vedere achizitia de hrana si ingrijire medicala, apa, salubritatea, spatiul locativ si siguranta personala. Un alt item este cel legat de educatie, acces la informatii si comunicatii, sanatate, bunastare si calitatea mediului. Cel de-al treilea indice avut in vedere masoara drepturile personale, libertatea de alegere, incluziunea si accesul la educatie avansata.

In functie de acesti indici tara noastra a obtinut un punctaj care sa o plaseze pe locul 46 in lume la capitolul nevoi de baza si la oportunitati si pe locul 49 la bunastare.

La capitolul ”locuinte” Romania este pe locul 23, cea mai inalta pozitie obtinuta de tara noastra la vreunul dintre itemii clasamentului. Cele mai mici scoruri le-a obtinut la apa si salubritate unde tara noastra se situeaza pe pozitia 67 si incluziune sociala unde Romania ocupa locul 71.

La coada clasamentului general se numara Ciadul, Republica Central Africana si Sudanul de Sud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.