Toate scolile au autorizatie

0
479

Surpriza de proportii la Sibiu. Este primul an din ultimii 20 in care toate unitatile de invatamant din judet primesc autorizatii de functionare din partea DSP. Au fost emise 468 de autorizatii.

imagesCa niciodata anul acesta toate unitatile de invatamant din Sibiu au primit autorizatii de functionare din partea Directiei de Sanatate Publica. Asta inseamna ca toate scolile si gradinitele din judet sunt pregatite sa ii primeasca luni cum se cuvine pe elevi in noul an scolar.
Vorbim despe un total de 468 de unitati scolare. Dintre acestea sunt peste 120 de gradinite. 71 dintre ele in mediul rural. Lor li se adauga aproximativ d160 de scoli dintre care 110 sunt la tara, aproape 80 de scoli cu gradinite incluse unde si aici mai bine de 80 la suta dintre ele sunt in mediul rural. In ceea ce priveste liceele, din cele 67, 66 sunt in mediul urban asa ca ar fi fost o adevarata nenorocire sa nu fi primit autorizatie sanitara. Anul acesta nici internatele nu au avut probleme. Vorbim despre 12 astfel de spatii de cazare a liceenilor. Si cele 10 cantine au fost cu temele facute la controlul DSP-istilor. La fel de bine au iesit la control si scolile profesionale sau speciale. Anul trecut 7 unitati au functionat la limita legii, cu autorizatie sanitara cu program de conformare pentru ca nu aveau surse de apa potabila. Acum, in localitatile respective au fost forate puturi pentru a asigura minimul de confort impus de lege.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.