Monday, October 18, 2021
HomeLOCALSTS asigură comunicații video securizate pentru misiunile SMURD

STS asigură comunicații video securizate pentru misiunile SMURD

Serviciul de Telecomunicații Speciale a instalat o aplicație de videoconferință pe tabletele care sunt în dotarea mașinilor de intervenție ale SMURD. Aplicația permite transmiterea de imagini video de la fața locului către dispecerat, respectiv medicul coordonator, în scopul evaluării cât mai corecte și mai rapide a situației de la fața locului. Soluția tehnică proiectată și implementată de STS asigură totodată și securizarea datelor.

Proiectul este unul pilot și cuprinde aproximativ 300 de tablete pentru mașinile de intervenție SMURD din zonele București-Ilfov, Bihor, Iași, Mureș și Timiș, urmând ca acesta să fie extins la nivel național. În final, STS va implementa aplicația de videoconferință pe aproximativ 5.000 de tablete.

Este important de menționat faptul că aplicația funcționează în regim live, nefiind stocate înregistrări în Sistemul 112, precum și faptul că funcționează doar în zonele în care rețelele publice decomunicații mobile au capacități de trafic corespunzătoare.

Practic, mașinile de intervenție SMURD din cele cinci zone cuprinse în proiectul pilot sunt dotate cu o astfel de tabletă. În momentul în care echipajul ajunge la caz, completează fișa direct pe tabletă, apoi o transmite către unitatea de primiri urgențe. În funcție de natura cazului, la solicitarea medicului coordonator, echipajul poate transmite în timp real informații de la fața loculuicătre dispecerat, prin intermediul aplicației instalate de STS pe tablete.

STS va asigura, totodată, derularea sesiunilor de instruire a utilizatorilor finali ai Sistemului de Comunicații Video, respectiv personalul din echipele agențiilor specializate de intervenție medicală.

O primă instruire a personalului medical din cadrul SMURD, care vautiliza soluția tehnică implementată de STS pentru transmiterea imaginilor video de la locul intervenției prin tabletele din dotarea mașinilor SMURD către dispeceratele care le coordonează activitatea, a avut loc vineri, 28 februarie a.c., și s-a realizat în sistem de videoconferință,STS punând la dispoziție comunicațiile video între sediul central al instituției noastre și dispeceratele integrateale proiectului pilot.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Vultureanu Bogdan on Viteza face victime
Alexandru on NU luati teapa!
Johnf551 on Donatii pentru spital
Sofia Esguerra Sorea on Cursuri de romana pentru straini
Leonor on Jocul de acasa