Stoc de vaccin gripal epuizat

Pote fi declarata inchisa campania de vaccinare antigripala. S-au consumat si ultimele 50 de doze de imunizant care mai erau disponibile in judetul Sibiu. Medicii de familie nu au cerut sa fie suplimentat numarul de vaccinuri.

De cand a inceput vaccinarea gripala si pana la finele anului trecut fusesera deja imunizate peste 9 mii de persoane. Anul acesta s-au vaccinat 6589 de sibieni. Cei mai multi, aproape 1600 au fost imunizati in saptamana care a facut legatura intre primele doua luni ale anului. Per total au fost vaccinate gratuit 3776 de persoane cu boli cronice, 56 de femei insarcinate, peste 1700 de cadre medicale aproape o mie de persoane aflate in centrele de ocrotire sociala si aproximativ 7600 de persoane cu varste de peste 65 de ani. Pana la momentul de fata medicii de familie nu au solicitat suplimentarea numarului de vaccinuri. Si e de inteles daca luam in considerare ca imunizantul are nevoie in medie de 3 saptamani pentru a produce efecte.

La nivel national multe judete ale tarii se confrunta cu o epidemie de gripa. Pana la acest moment si-au pierdut viata din cauza complicatiilor cauzate de virusul gripal 47 de persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *