ŞTIRI SIBIU – VÂLCEA – Activităţi ale IJP

0
195

DOSAR PENAL PENTRU BRACONAJ PISCICOL, LA ZĂTRENI

               Polițiști din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Zătreni au desfăşurat activităţi de verificare a respectării prevederilor O.U.G. nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura.

În după-amiaza de 19 decembrie a.c., polițiștii au acționat  în comuna Zătreni, județul Vâlcea, pentru verificarea legalității transportului, a comercializării peștelui și a produselor din pește.

Astfel, a fost depistat un bărbat din comuna Mateești care transporta, cu o autoutilitară, cantitatea de 62 kg de pește, specia novac, fără a deține documente legale de transport.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  deținere, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui, sau produselor din pește obținute din pescuit.

De asemenea, a fost dispusă confiscarea întregii cantități de pește și predată A.J.V.P.S.Vâlcea.

  •  

ACȚIUNE PE LINIE RUTIERĂ ÎN JUDEȚUL VÂLCEA

                  Polițiștii Serviciului Rutier au acționat pe principalele artere rutiere din județ, pentru conștientizarea participanților la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea normelor legale referitoare la circulația rutieră.

În perioada 13-19 decembrie a.c., polițiștii au acționat pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, fiind aplicate 6 2 de sancțiuni contravenționale, 29 dintre acestea pentru depășirea limitei legale de viteză, de peste 11.000 de lei.

Au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce 12 permise de conducere și retras un certificat de înmatriculare.

  •   

SĂRBĂTORILE SE PETREC ÎN FAMILIE.

TU ȘTII UNDE ESTE COPILUL TĂU?

RECOMANDĂRI PENTRU COPII ÎN PERIOADA SĂRBĂTORILOR

  1. Atunci când doriți să plecați la colindat, mergeți în grup, de preferat însoțiți de un adult, evitând casele necunoscuților sau traseele prea lungi care nu sunt intens circulate sau bine iluminate.
  2. Refuzați alcoolul.
  3. Nu vă jucați cu materiale pirotehnice (petarde).
  4. Reacționați calm în cazul în care sunteți provocați de alți colindători și, în niciun caz, nu răspundeți cu violență la agresivitatea acestora. Dacă vă simțiți în pericol, cereți ajutorul adulților din familie sau, la nevoie, chiar de pe stradă și sunați la 112.
  5. Aveți grijă la autovehicule, respectați regulile de circulație și deplasați-vă doar pe trotuare.
  6. Nu discutați cu străinii și nu consumați dulciuri sau sucuri oferite de aceștia.
  7. Nu vă urcați în mașinile necunoscuților și nu îi însoțiți pe stradă, indiferent de motivul invocat de ei.
  8. Nu plecați de acasă fără acordul părinților/adulților din familia voastră. Anunțați-i unde, cu cine și până când stați.

RECOMANDĂRI PENTRU ADULȚI

  1. Supravegheați-vă în permanență copiii și cunoașteți anturajul acestora, preocupările, locurile pe care le frecventează.
  2. Fixați-le minorilor un traseu pentru colindat, un orar în care le permiteți să plece și, pentru siguranța lor, însoțiți-i la urat.
  3. Îmbrăcați copiii cu haine deschise la culoare atunci când se deplasează după înserat și respectați mereu regulile de circulație când sunteți împreună, pentru a fi un bun exemplu pe viitor.
  4. Mențineți o bună comunicare cu minorii pentru a putea afla din timp problemele cu care se confruntă, nevoile și temerile lor.
  5. Dacă vedeți un minor pe stradă neînsoțit, stingher, întrebați-l dacă are nevoie de ajutor.  Rețineți semnalmentele lui și, în cazul unei alerte de dispariție de minori,  transmiteți autorităților informațiile deținute.
  •  

ACTIVITĂȚI ALE POLIȚIȘTILOR PENTRU PREVENIREA AGRESIUNILOR ÎMPOTRIVA MINORILOR

            Polițiști ai Biroului pentru Analiza și Prevenirea Criminalității se deplasează în școlile din județ, desfășurând activități informativ-preventive pentru protejarea minorilor.

La data de 16 decembrie a.c., polițiștii s-au deplasat la școala cu clasele I-VIII Anton Pann, din municipiul Râmnicu Vâlcea, purtând discuții cu copiii, dar și cu cadrele didactice, cu privire la pericolul abuzurilor și agresiunilor sexuale în rândul minorilor.

Copiii au fost informați cu privire la resursele pe care le au la dispoziție pentru a se informa, cât și pentru a primi consiliere specializată.  Astfel, ei pot suna gratuit la 116111, linia europeană de asistență pentru copii, gestionată în România de Asociația Telefonul Copilului, pot scrie la vorbestecunoi@telefonulcopilului.ro și pe platforma online a organizației www.116111.ro .

ACȚIUNI DE PREVENIRE ȘI LIMITARE A INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS-COV-2

    În perioada 17-19 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au continuat activitățile de prevenire și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, pompieri militari, polițiști locali și reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții de control au desfășurat activități de verificare privind respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Conform noilor modificări legislative, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializarea și consumul produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice de tipul restaurantelor și cafenelelor în interiorul clădirilor precum și la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5,00-22:00.

Astfel, polițiștii vâlceni au derulat atât în mediul urban cât și rural, acțiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2: au fost verificate 181 de societăți comerciale, 463 mijloace de transport, au fost verificate/legitimate peste 4.539 de persoane și pentru neregulile constatate au fost aplicate 27 sancțiuni contravenționale, conform prevederilor Legii nr.55/2020, cu amenzi în valoare de 4.000 de lei.

Portul măştii de protecţie este obligatoriu în spațiile publice închise, dar și în spațiile deschise aglomerate, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în spațiile comerciale.

Totodată, reamintim TELVERDE – 0800800165/WHATSAPP 0755021218, numerele de telefon la care pot fi sesizate nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.