Ştiri Sibiu – Tursib vine cu schimbări in privinţa flotei auto şi a sistemului de ticketing

0
329

Ȋncepând cu 1 mai 2022, cele 40 de autobuze Mercedes, achiziţionate de către Primăria Sibiu vor circula pe traseele Tursib.
Introducerea acestor noi autobuze cu dotări moderne, va determina pe lângă creşterea gradului de confort şi siguranţă al călătorilor şi o modificare a frecvenţei pe traseele principale la orele de vârf. Rutele 1,2,10,11 şi 14, vor beneficia de un număr mai mare de autobuze, ȋn aşa fel ȋncât timpii de aşteptare ȋn staţii vor scădea ȋn medie cu trei minute pe treseele principale 1 şi 2 şi ȋn medie cu cinci minute pe traseele secundare 10, 11 şi 14. Programele actualizate le puteţi găsi ȋncepând cu data de 1 mai ȋn toate staţiile de autobuz din oraş, pe site-ul www.tursib.ro şi pe google maps.
Ȋn 20 dintre cele mai importante staţii de autobuz sunt montate afişaje electronice care vor informa pasagerii ȋn timp real cu privire la timpii de sosire a mijloacelor de transport ȋn comun. Urmează ca alte 10 staţii să fie echipate cu astfel de sisteme.
Acest proiect presupune pe lângă o flotă modernizată, şi modificări ȋn ceea ce priveşte achiziţionarea şi utilizarea titlurilor de călătorie pentru transportul public. Pentru a face tranziţia mai uşoară şi din punctul de vedere al utilizatorilor transportului public, ambele sisteme de ticketing (cel vechi şi cel nou) vor funcţiona pentru o perioadă de timp, ȋn paralel.
Plata călătoriei se va putea face pe aparatele contactless din autobuzele CNG, cu card bancar. Achiziţia se va face ȋn acest caz în format complet digital, adică nu veți mai primi o chitanță. Verificarea de către inspectorii de trafic se va face ȋn două moduri: fie utilizănd un echipament asemănător unui telefon mobil care, atunci când este apropiat de cardul bancar cu care s-a achiziționat biletul, va citi că există un bilet valabil emis, fie utilizănd direct aparatul din autobuz, care va identifica pe baza scanării cardului bancar titlul de călătorie cumpărat.
Biletele de tip vechi vor putea fi achiziționate în continuare de la automatele stradale, de la magazinele colaboratoare şi de la punctele de vânzare Tursib și vor fi validate în autobuz pe validatoarele vechi, care vor rămâne în funcțiune pentru o perioadă, alături de cele noi.
Menționăm că biletele se vor putea achiziționa în continuare și prin aplicația 24Pay. Abonamentele ȋncărcate ȋn luna aprilie pentru luna mai vor rămâne valabile în luna mai.
Ȋncepând cu 1.05.2022, suportul tip card al abonamentelor va fi înlocuit cu un nou model. Vom anunţa ȋntr-un comunicat ulterior procedurile de preschimbare a cardurilor pentru fiecare tip de abonat.
De asemenea vom face modificări ȋn privinţa punctelor de vânzare a titurilor de călătorie, astfel ȋncât vor rămâne doar 5 locaţii, după cum urmează:
Casieria de pe strada Munchen, nr 1
Agenţia de pe Calea Dumbrăvii nr 135
Chioşcul din cartierul Terezian – strada Lungă
Chioşcul de la CASA ARMATEI – B-dul Victoriei, în faţa Primăriei vechi
Chioşcul din cartierul VASILE AARON – Str. Semaforului, în fața pieței
Programul de funcţionare al tuturor punctelor de vânzare Tursib va fi de Luni până Vineri ȋntre orele 6:30 – 21:30.
Vor urma treptat şi alte modificări ȋn ceea ce priveşte sistemul de ticketing al Tursib, pe care le vom face treptat, ȋn aşa fel ȋncât acomodarea cu ele să nu devină o provocare pentru călători. Lucrăm la o aplicaţie mobilă dedicată transportului public care va oferi călătorilor, direct pe telefonul mobil, informații despre timpul de sosire în stație a autobuzului, va permite configurarea rutelor și posibilitatea de a achiziționa electronic bilete și abonamente. De asemenea este ȋn curs de implementare un portal de vânzare online a titlurilor de călătorie care va fi accesibil de pe site-ul www.tursib.ro
Toate schimbările pe care le facem au ȋn vedere modernizarea şi ȋmbunătăţirea serviciilor pe care le oferim clienţilor noştri, oferindu-le o accesibilitate mai mare la serviciile de transport public.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.