Ştiri Sibiu – Turcia și-a schimbat oficial numele. ONU a acceptat propunerea

0
193

Turcia va fi cunoscută drept Türkiye la Națiunile Unite de acum înainte, după ce organismul internațional a fost de acord cu o cerere oficială din partea Ankarei, scrie BBC.

Mai multe organisme internaționale vor fi rugate să schimbe numele în cadrul unei campanii de rebranding lansate de președintele turc la sfârșitul anului trecut.

„Türkiye este cea mai bună reprezentare și expresie a culturii, civilizației și valorilor poporului turc”, a spus Recep Tayyip Erdogan în decembrie.

ONU a precizat că a făcut schimbarea imediat ce a primit cererea în această săptămână.

Majoritatea turcilor își cunosc deja țara ca Türkiye. Cu toate acestea, formularea Turkey este folosită pe scară largă, chiar și în interiorul țării.

Printre motivele rebrand-ului a fost asocierea cu un „curcan” (n.red turkey în engleză).

Ca parte a rebrandingului, „Made in Türkiye” va apărea pe toate produsele exportate, iar în ianuarie a fost lansată o campanie de turism cu sloganul „Hello Türkiye”.

Nu este neobișnuit ca țările să-și schimbe numele. În 2020, Țările de Jos au renunțat la denumirea Olanda într-o mișcare de rebranding. Anterior, Macedonia și-a schimbat numele în Macedonia de Nord din cauza unei dispute politice cu Grecia, iar Swaziland a devenit e-Swatini în 2018.

sursa – Digi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.