ŞTIRI SIBIU – Traseul Liniei Verzi se extinde și ajunge mai departe de centrul istoric

0
194

Linia verde de transport public, deservită cu microbuze electrice, va avea un traseu mai lung, depășind zona centrului istoric.

“Înaintez această propunere pentru a crește eficiența rutei și gradul de încărcare a microbuzelor. Traseul va fi mai lung cu peste 30% față de cel inițial și va ajunge până pe Calea Dumbrăvii, str. Școala de Înot și bulevardul Victoriei. În extinderea traseului s-a ținut cont de faptul că unele dintre străzile incluse în rută nu sunt deservite de alte trasee de transport public, precum și de dorința de a menține o frecvență bună de sosire în stație a microbuzelor.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Traseul nou, extins, propus pentru implementare din data de 13 decembrie 2021, va parcurge următoarele străzi:

Gară – str. General Magheru – str. Constituției – b-dul Coposu – str. Independenței – str. C. Noica – Calea Dumbrăvii – str. Nicolaus Olahus – str. Școala de Înot – str. Justiției – b-dul Victoriei – Piața Unirii – str. Tribunei – str. Mitropoliei – str. Al. Odobescu – str. Măsarilor – Piața Cibin – str. Malului – str. Turnului – str. Faurului – str. Ocnei – str. N. Teclu – str. Constituției – Gară

Microbuzele de pe Linia Verde vor ajunge astfel în încă 7 stații de autobuz, din care 4 vor fi amenajate nou la Spitalul CFR, în zona Pieței Habermann, pe str. Școala de Înot și pe str. Justiției.

Această propunere de extindere a traseului este publicată pe site-ul sibiu.ro pentru consultarea de către sibieni, care sunt invitați să ne transmită sugestii. Ulterior, proiectul va fi supus aprobării Consiliului Local Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.