Ştiri Sibiu – Sibiul participă și anul acesta la Săptămâna Europeană a Mobilității

0
271

Săptămâna Europeană a Mobilității, o inițiativă a Comisiei Europene, are loc în fiecare an, în perioada 16-22 septembrie. Sibiul participă la acest program din anul 2017, cu scopul de a schimba modul în care locuitorii săi privesc deplasarea în oraș și de a-i încuraja să aleagă mobilitatea verde, responsabilă. Primarul Astrid Fodor propune Consiliului Local Sibiu să aprobe desfășurarea acestui program în Sibiu și în 2022.

“Sibiul este orașul distanțelor scurte – așa că mersul pe jos este o opțiune la îndemână și mai sănătoasă. Transportul public s-a modernizat în ultimii 4 ani și facem demersuri pentru a-l extinde și spre localitățile învecinate. Utilizarea bicicletei a devenit mai accesibilă prin Sibiu Bike City și continuăm să creăm piste și să le conectăm pe cele existente. Prin urmare, noi, sibienii, putem să alegem astăzi mobilitatea alternativă, prietenoasă cu mediul, pentru că variante avem. Trebuie doar să ne propunem.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Tema ediției din anul acesta este “Conexiuni mai bune” și se desfășoară sub sloganul “Combină și deplasează-te!”, o invitație la utilizarea celor trei alternative ecologice de deplasare în oraș, în orice combinație, în funcție de nevoi. Cu acordul Consiliului Local, Primăria Sibiu va înscrie orașul în acest program și va organiza activități și evenimente, împreună cu partenerii săi.

Ziua fără mașini este propusă anul acesta pentru data de 18 septembrie când mai multe străzi din centrul istoric se vor închide pentru mașini și vor fi deschise complet pietonilor, devenind spații de promenadă, în care se vor desfășura diverse activități. De altfel, mersul pe jos este și tema unui concurs cu premii dedicat copiilor, care se va desfășura pe parcursul întregii săptămâni în Zoo Sibiu sub denumirea “Mergi pe jos – e sănătos!”.

Un program detaliat va fi făcut public mai aproape de data desfășurării Săptămânii Europene a Mobilității, sibienii fiind invitați să participe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.