Ştiri Sibiu – Salvatorul anului – plt. Gheorghiu Raul, de 4 ani pompier comandant de echipaj și conducător de autospeciale în cadrul Detașamentului de Pompieri Sibiu

0
156

Profesionalismul, promptitudinea, spiritul de sacrificiu și de responsabilitate, manifestate de domnul plt. Gheorghiu Raul, atât în timpul programului de lucru cât și în afara lui, ne-au determinat să îl desemnăm Salvatorul Anului.
Aducem în atenția publicului câteva dintre cele mai solicitante și importante intervenții la care plt. Gheorghiu Raul a luat inițiativă și s-a implicat cu foarte multă determinare:

  • aflat în timpul liber, plt. Gheorghiu a fost anunțat de către o cunoștință, cu privire la faptul că, la aproximativ 20 de km distanță, la Hotelul Dumbrava, din localitatea Rupea, județul Brașov, are loc un incendiu violent la acoperișul hotelului, cu degajări mari de fum. Subofițerul a luat decizia de a pleca spre locul incendiului cu autoturismul proprietate personală. Ajuns la fața locului și cunoscând zona, acesta a ajutat la alimentarea autospecialelor, iar cu aprobarea inspectorului șef al I.S.U. Brașov a participat la acțiunea de stingere a focarelor și îndepărtarea materialelor combustibile.
  • aflat în timpul liber, subofițerul a fost martor al unui accident rutier, produs în municipiul Sibiu, zona Piața Unirii. După ce a observat o victimă întinsă pe jos, cu traumatism cranio-cerebral și suspiciune de fractură la nivelul membrelor inferioare, plt. Gheorghiu Raul a intervenit pentru evaluarea primară a victimei și imobilizarea acesteia, concomitent cu apelarea numărului unic de urgență 112. Ulterior, persoana a fost stabilizată și transportată de echipajul de terapie intensivă din cadrul I.S.U. Sibiu la Unitatea Primiri Urgențe.
  • Subofițerul se afla în tura de serviciu, încadrat pe autospeciala S.M.U.R.D. tip B II. Detașamentul de Pompieri Sibiu a fost solicitat să intervină la un incendiu produs la un apartament, situat la etajul II, pe str. Țiglari, din localitatea Sibiu. Ajunse la fața locului, echipajele de intervenție au sesizat faptul că incendiul se manifesta violent în tot apartamentul, iar în urma unei explozii, s-au înregistrat 5 victime, printre care 3 adulți și 2 copii. Aceștia prezentau arsuri la nivelul membrelor superioare și la nivelul feței. plt. Gheorghiu Raul a intervenit pentru acordarea primului ajutor medical și transportul la spital a 2 persoane (un adult și un copil), după care s-a echipat corespunzător și a acționat pentru limitarea și lichidarea incendiului.
    Îi mulțumim domnului plt. Gheorghiu Raul, pentru profesionalismul, spiritul de inițiativă și devotamentul arătat. Suntem mândri să îl avem alături de noi, în marea familie ISU Sibiu.

Distincția „Pompierul Anului” i-a fost oferită anul acesta domnului Plt. adj. Dobrin Marius pentru modul în care și-a îndeplinit misiunile, pentru profesionalismul și devotamentul care l-a demonstrat pe parcursul acestui an și nu numai. Face parte din colectivul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu de aproape 15 ani, iar în prezent este comandant de echipaj și alpinist de intervenție în cadrul Detașamentului de Pompieri Sibiu.
Pe această cale aducem în atenția publicului câteva dintre cele mai solicitante și recente intervenții la care plt. adj. Dobrin Marius a participat și s-a remarcat prin curaj și profesionalism:

  • Subofițerul, era comandant de echipaj pe o autospecială de stingere și alături de colegii săi erau în drum spre unitate, întorcându-se de la o intervenție. Au fost anunțați că un incendiu a izbucnit la acoperișul unei case. Întâmplător echipajul era aproape de adresa indicată și au pornit de urgență spre locul incendiului. Fiind primul echipaj ajuns, plt. adj. Dobrin Marius, împreună cu un coleg au intrat în casă pentru a verifica dacă sunt victime. Proprietarul casei era în stare de șoc, acesta fiind evacuat de cei doi și predat echipajului SMURD.
  • În luna iunie, subofițerul era de serviciu la Punctul de Lucru din cadrul Aeroportului Internațional Sibiu. Auzea pe stație că în localitatea Tălmaciu a izbucnit un incendiu puternic la o pensiune și că exista posibilitatea de a exista victime. Colegii pompieri de la fața locului au solicitat întăriri pentru că întreaga pensiune ardea generalizat. Plt. adj. Dobrin a ajuns la locul incendiului și a fost responsabil de partea din spate a pensiunii, care era foarte dificilă și necesita stingere din interior. După ce s-a făcut dispozitivul de intervenție, subofițerul alături de alți colegi au intrat în interior și au început să stingă incendiul. A fost nevoie de mult curaj și promptitudine pentru a lua aceasta decizie de a acționa din interior.
  • Cea mai recentă intervenție la care a participat plt. adj. Dobrin Marius, a dus la salvarea unui bărbat a cărui viață atârna de o sfoară. Un alpinist utilitar lucra în exterior la etajul 4 al unui imobil. Acestuia i s-a făcut rău și s-a dezechilibrat, rămânând agățat cu piciorul de sfoara care trebuia să îi asigure de fapt stabilitatea la înălțime. Ajuns la locul intervenției plt. adj. Dobrin Marius, împreună cu un alt coleg alpinist de intervenție, au constatat că nu pot amplasa lângă imobil autospeciala de salvare la înălțime, drept urmare era nevoie să urce până la victimă. Întrucât era nevoie de o intervenție rapidă, pentru că persoana avea nevoie de îngrijiri medicale, s-a încercat pătrunderea pe cea mai apropiată fereastră însă nu a fost posibil. În final, pompierul a făcut o salvare în coardă: s-a legat de balustrada de pe acoperiș, colegul său îl asigura și astfel a coborât până la victimă, a folosit triunghiul de salvare și apoi l-a coborât la sol în siguranță.
    Curajul de care a dat dovadă plt. adj. Dobrin Marius în fiecare intervenție dificilă la care a luat parte, dar și seriozitatea și interesul manifestat în îndeplinirea atribuțiilor și misiunilor încredințate au dus la rezultate foarte bune, fapt ce ne face să fim mândri că este colegul nostru și că face parte din echipa pompierilor ISU Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.