ŞTIRI SIBIU – REGIONAL – TRANSPORT ILEGAL DE PEȘTE, DEPISTAT ÎN TRAFIC DE POLIȚIȘTII VÂLCENI

0
198

Ieri, 01 martie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică – Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol au depistat în municipiul Râmnicu Vâlcea 2 bărbați din comuna Ionești, care transportau ilegal pește.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că, în autoutilitară se afla o cantitate de 4 tone de pește speciile nisetru, crap, somn, șalău, chefal, plătică și mreană, în valoare de aproximativ de 100.000 de lei, pentru care aceștia nu dețineau acte de proveniență și de transport.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui și altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit ori produselor din pește și pescuitul, deținerea, transportul sau comercializarea sturionilor capturați pe teritoriul României din habitatele piscicole naturale, precum și a produselor și subproduselor obținute din aceștia, fără respectarea prevederilor legale în vigoare.

Totodată, activitatea a beneficiat și de sprijinul reprezentanților D.S.V.S.A. Vâlcea, fiind aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 3.600 de lei, pentru nerespectarea prevederilor H.G. 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

De asemenea, a fost dispusă în vederea continuării cercetărilor confiscarea întregii cantității de pește și autoutilitara folosită la comiterea infracțiunilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.