ŞTIRI SIBIU – REGIONAL – ARGEŞ – În perioada 22.03.2022, ora 08:00 – 23.03.2022, ora 08:00, pompierii argeșeni au gestionat 73 de misiuni pe teritoriul județului

0
204

INCENDII:         

         În ultimele zile a crescut considerabil numărul incendiilor de vegetație uscată, numai în ultimele 24 de ore pompierii argeșeni intervenind pentru localizarea și lichidarea a peste 20 de arderi necontrolate ale vegetației.

         Pentru evitarea unor situații de urgență în care flăcările pot scăpa de sub control, vă recomandăm respectarea următoarelor prevederi generale:

         Arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale:

– condiţii meteorologice fără vânt;

– colectarea în grămezi a resturilor vegetale în cantităţi astfel încât arderea să poată fi controlată;

– executarea arderii în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier/construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice, de comunicaţii, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile;

– curăţarea de vegetaţie a suprafeţei din jurul fiecărei grămezi pe o distanţă de 5 metri;

– desfăşurarea arderii numai pe timp de zi;

– asigurarea mijloacelor şi materialelor pentru stingerea eventualelor incendii;

– supravegherea permanentă a arderii;

– stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii;

– interzicerea acoperirii cu pământ a focarelor.

INTERVENŢII SMURD ŞI ALTE MISIUNI:

         (ora 17:38) Pompierii de la Detașamentul Bradu au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs între două autotrenuri cu remorci și două autoturisme în localitatea Bradu, unde au asigurat măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor. În urma evenimentului a rezultat o victimă, un copil, care a fost monitorizat și transportat la spital de către un echipaj SMURD de prim ajutor calificat.

         (ora 06:27) Prin apel la numărul unic de urgență 112, pompierii de la Detașamentul Câmpulung au fost solicitați să intervină în cazul unui accident rutier produs între două autoturisme pe raza localității Mihăești. La fața locului au ajuns două echipaje cu o autospecială de intervenție și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat, care au asigurat zona împotriva izbucnirii unui posibil incendiu și au preluat și transportat la spital o victimă, șofer în vârstă de 35 de ani, cu leziuni la membrul inferior stâng.

(ora 17:46) Militarii de la Detașamentul de Pompieri Mioveni au intervenit la un accident rutier produs în orașul Mioveni. La fața locului au asigurat măsurile specifice pentru prevenirea izbucnirii unui posibil incendiu, nefiind victime ale evenimentului.

         Totodată, echipajele SMURD au gestionat în teritoriu 31 de cazuri pentru acordarea asistenței medicale de urgență, iar în trei dintre acestea a acționat echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă.

         Siguranța ta și a celor din jur contează!

         Găsești informații utile pe fiipregatit.ro și pe aplicația DSU, pentru a cunoaște din timp modul de comportare în situații de urgență, precum și pentru a afla măsurile de prevenire ale acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.