ŞTIRI SIBIU – REGIONAL – ARGEŞ – Acţiuni ale IJP

0
288

Reținut de polițiști

În ziua de 16 martie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Pitești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de act sexual cu un minor, și au reținut un bărbat de 21 de ani, din Mărăcineni.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada septembrie-decembrie 2021, bărbatul ar fi întreținut, în mod repetat, raporturi sexuale consimțite cu o minoră de 15 ani.

Bărbatul a fost condus la sediul Poliției Municipiului Pitești, în baza unui mandat de aducere, unde a fost audiat, iar în urma administrării probatoriului, a fost reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

  •  

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate peste 100 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 30.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 13 permise de conducere și au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

Recomandăm tuturor conducătorilor auto să circule preventiv, adaptând permanent viteza la condițiile meteo și cele rutiere, în special în condiții de carosabil umed sau vizibilitate îngreunată.

  •  

Conducea sub influența alcoolului

În ziua de 16 martie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rurtier Argeș au depistat un bărbat de 34 de ani, din Mioveni, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar permisul de conducere al celui în cauză a fost reținut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

  •  

Cercetări finalizate de polițiști

Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul, având  dreptul de a conduce vehicule suspendat.

În seara zilei de 19 octombrie 2021, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au depistat un bărbat de 29 de ani, din Băiculești, conducând un autoturism, pe b-dul Nicolae Bălcescu, din Pitești, având exercitarea dreptului de a conduce vehicule suspendată.

Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.

  •  

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe.

Din cercetări s-a stabilit că, în seara zilei de 01 august 2021, un bărbat de 28 de ani, din Mărăcineni, ar fi lovit un alt bărbat, în timp ce se aflau pe o stradă din municipiul Pitești.

Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.

  •  

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul, fără a poseda permis de conducere.

În ziua de 04 februarie 2021, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov au depistat un bărbat de 32 de ani, din Budeasa, în timp ce conducea un autoturism pe drumurile publice, fără a deține permis de conducere.

Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.

  •  

Activități de combatere a comerțului ilicit

În ziua de 16 martie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliție Rurală Rucăr au desfășurat o activitate de combatere a comerțului ilicit, în zona de competență.

Astfel, polițiștii au verificat un agent comercial din localitatea Dragoslavele, ce desfășoară comerț cu amănuntul al produselor alimentare.

În urma controlului, s-a constatat faptul că operatorul economic nu a respectat obligația de a emite bonuri fiscale pentru bunurile livrate sau serviciile prestate, fiind identificată suma de 374 de lei, a cărei proveniență nu a putut fi justificată.

Ca urmare a celor constatate, a fost aplicată o amendă în valoare de 2.000 de lei, conform OUG 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, fiind dispusă măsura complementară a confiscării sumei de 374 lei.

  •  

Mandat pus în executare de polițiști

Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale Argeș, împreună cu polițiștii Secției 3 Poliție Pitești și Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș, au pus în executare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Pitești, privind pe un bărbat de 40 de ani, din Pitești, condamnat la un an și două luni de închisoare cu executare, pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul rutier.

Bărbatul a fost încarcerat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.