Ştiri Sibiu – POLIȚIȘTII RUTIERI ACȚIONEAZĂ PERMANENT PENTRU REDUCEREA NUMĂRULUI DE ACCIDENTE RUTIERE IN JUDEȚUL VÂLCEA

0
101

Poliţiştii rutieri au aplicat 208 de sancţiuni pentru nefolosirea centurii de siguranţă, în perioada 4 – 10 aprilie, în cadrul acţiunii „Seatbelt” pentru verificarea folosirii centurilor sau a dispozitivelor de siguranţă omologate, sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Acţiunea se înscrie în Programul Operaţiunilor Europene 2021 al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL) şi s-a desfăşurat simultan pe teritoriul tuturor statelor membre ale Uniunii Europene,.

În perioada de referinţă, poliţiştii vâlceni au acţionat conform obiectivelor stabilite la nivel european, urmărindu-se, totodată, respectarea normelor rutiere privind utilizarea telefonului mobil în timpul conducerii pe drumurile publice a unui autovehicul, precum şi cele privind utilizarea căştilor de protecţie omologate.

Tot în cadrul acțiunii, s-a acționat și pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave din județul Vâlcea, cum ar fi viteza excesivă, depășiri neregulamentare, conducerea sub influența alcoolului, neacordarea prioritate de trecere pietoni și autovehicule, abateri bicicliști, pietoni și altele.

Astfel, poliţiştii au controlat 1159 de autovehicule şi au aplicat 208 de sancţiuni contravenţionale, pentru neutilizarea centurilor sau a dispozitivelor de siguranţă omologate, din care 205 pentru nefolosirea centurii de siguranţă de către adulți, 3 pentru neutilizarea dispozitivelor de fixare în scaune pentru minori și o sancțiune pentru nefolosirea centurii de siguranţă de către un pasager.

De asemenea, 12 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru folosirea telefoanelor mobile de către conducătorii de autovehicule pe timpul deplasării pe drumurile publice.

Centurile de siguranţă nu au fost proiectate pentru confort, ci pentru siguranţa ocupanţilor vehiculului.

Centurile de siguranţă nu previn accidentul de circulaţie, dar joacă un rol important în reducerea gravităţii rănilor produse ocupanţilor unui autovehicul implicat într-un eveniment rutier.

Polițiștii recomandă tuturor participanților la trafic: să poarte centura de siguranță, să nu folosească telefonul mobil în timpul conducerii pe drumurile publice, să nu depășească limita legală de viteză în mers, să nu conducă sub influența băuturilor alcoolice, să nu se urce la volan sau să nu conducă dacă se simt obosiți și să efectueze perioadele de odihnă stabilite prin lege.

Totodată, pietonilor le recomandă să nu traverseze strada prin locurile nepermise sau nemarcate corespunzător și fără a se asigura că pot traversa strada în siguranță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.