Ştiri Sibiu – NEREGULI RUTIERE LA TRECERILE CU CALEA FERATĂ

0
166

Miercuri, 8 iunie, poliţiştii rutieri împreună cu cei din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Braşov – Biroul Transporturi Sibiu au monitorizat modul în care conducătorii auto respectă prevederile legale referitoare la trecerea la cale ferată, în cadrul unei acțiuni organizate la nivel național pe linia prevenirii producerii de accidente rutiere generate de nerespectarea regulilor privind trecerea cu calea ferată.

Cu ocazia acţiunii derulate la nivelul judeţului, poliţiştii au supravegheat 29 de treceri la nivel cu calea ferată și au verificat 266 de autovehicule.

Astfel, au fost aplicate 145 de sancţiuni contravenţionale, au fost retrase 12 certificate de înmatriculare și au fost reţinute 27 de permise de conducere, 13 dintre acestea din urmă fiind reținute pentru depășirea coloanelor de vehicule oprite la trecere (8) și neoprirea la trecerea cu calea ferată (5).

În municipiul Sibiu, în zona Cartierului Ștrand (Câmpșor) polițiștii sibieni au depistat și sancționat contravențional 5 conducători auto care au ignorat semnalele luminoase și acustice aflate în funcțiune la trecerea cu calea ferată.

5 infracțiuni la regimul rutier au fost constatate pe parcursul acțiunii, dintre care 3 infracțiuni de conducere fără permis și 2 infracțiuni de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

Reamintim participanților la trafic faptul că:

Depăşirea coloanelor de vehicule oprite la trecerile la nivel cu calea ferată constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni (4 sau 5 puncte amendă) şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.

Neoprirea la trecerea la nivel cu calea ferată când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini roşii şi/sau sonore sunt în funcţiune constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni (9 – 20 de puncte amendă) şi cu aplicarea sancţiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 120 de zile.

Poliţiştii sibieni vor continua activităţile de prevenire a accidentelor rutiere cu scopul creşterii gradului de siguranţă a cetăţenilor pe drumurile publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.