Ştiri Sibiu – Întâlnire pe lotul 1 al autostrăzii A1 Sibiu-Pitești

0
320

O întâlnire pe șantierul lotului 1 al autostrăzii Sibiu-Pitești între prefectul județului Sibiu, domnul Mircea Crețu și reprezentantul firmei antreprenoare Porr, managerul tehnic de proiect Vlad Oțet, a avut loc astăzi, în contextul în care, depinzând de condițiile meteo, există o speranță de deschidere a circulației pe primul tronson al autostrăzii A1 Sibiu – Pitești până la finalul acestui an, deși termenul de finalizare prevăzut în contract este luna martie 2023.

La fața locului se poate constata că, stadiul lucrărilor la acest tronson atinge 70%. Așa cum afirmă constructorii, din lungimea totală de 13,17 km între Sibiu și Boița, jumătate este deja asfaltată. În prezent se toarnă stratul de bază, cu o înălțime de 16 cm se toarnă într-un ritm de 2.000 tone mixtură asfaltică pe zi produsă de propria stație, între km 7 și km 9.
Cantitatea totală de mixtură asfaltică din acest tronson va fi de peste 210.000 tone.
Lucrări în curs sunt și la terasamente, viaducte, poduri și pasaje.

Prefectul județului și-a exprimat încrederea că, inaugurarea înainte de termen ar fi benefică atât pentru traficul rutier aglomerat în traversarea zonei Tălmaciu-Veștem cât și pentru localnici pentru care se va reduce în primul rând poluarea din aer și poluarea fonică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.