Ştiri Sibiu – Local – Situaţia refugiaţilor din judeţ

0
425

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Sibiu gestionează, monitorizează și oferă sprijin permanent persoanelor refugiate/strămutate pe teritoriul României și sosite în județul Sibiu. De la Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (CJCCI) pot fi obținute informații legate de cazarea refugiaților, dar și alte informații utile pentru integrarea acestora în România la numerele de telefon 0769-057.100 și 0269-211.212 sau pe adresa de e-mail cjcci@isusibiu.ro.
De la începutul conflictului izbucnit în Ucraina și până în prezent, la nivelul județului Sibiu, Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a înregistrat și au oferit sprijin umanitar unui număr de 1587 persoane dintre care 940 adulți și 647 copii .
În ceea ce privește situația locurilor de cazare puse la dispoziție cetățenilor ucraineni care sosesc în Sibiu de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, vă informăm următoarele:
Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu – în prezent nr locuri ocupate 19 din 80 disponibile;
Hotel Sport – în prezent nr locuri ocupate 1 din 40 disponibile.
Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Sibiu – în prezent nr locuri ocupate 0 din 20 disponibile.
Centrul de Agrement “Trecătoarea Cerbilor” Păltiniş – în prezent nr locuri ocupate 0 din 50 disponibile.
Casa de Odihnă a Bisericii Evanghelice Cisnădioara – în prezent nr locuri ocupate 32 din 32 disponibile.
Menționăm că situația este într-o continuă dinamică.

Precizăm că angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru”al județului Sibiu, sunt la datorie permanent și lucrează în sistem integrat, alături de autoritățile locale, societatea civilă și mediul privat din județul Sibiu pentru a veni în sprijinul tuturor persoanelor care vin din zona de conflict și au nevoie de ajutor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.