ŞTIRI SIBIU – LOCAL – Acţiuni ale IJP

0
160

Arestat preventiv, cercetat pentru comiterea a două furturi calificate

La data de 4 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Cisnădie au reținut un bărbat în vârstă de 20 de ani, domiciliat în județul Iași, cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat (2 acte materiale).

În fapt, tânărul este bănuit că, în noaptea de 18/19 februarie, ar fi forțat ușa de acces într-un magazin alimentar din orașul Cisnădie, de unde ar fi sustras mai multe produse alimentare și țigări.

De asemenea, în urma cercetărilor efectuate, a rezultat faptul că, la data de 1 martie, profitând de neatenția angajaților dintr-un magazin alimentar tot din orașul Cisnădie, ar fi sustras din casa de marcat suma de aproximativ 800 de lei.

Odată cu administrarea probatoriului în cauză, la data de 4 martie, polițiștii au luat măsura reținerii ieșeanului pentru 24 de ore, iar la data de 5 martie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sibiu a dispus arestarea preventivă a persoanei pentru 30 de zile.

Cercetările continuă la nivelul Poliției Orașului Cisnădie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Infracțiuni la regimul rutier

La data de 4 martie a.c., în jurul orei 23,45, pe strada Bisericii din localitatea Ruși, polițiștii au oprit un autoturism condus de către un localnic în vârstă de 21 de ani.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că tânărul nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, iar numărul de circulație provizorie aplicat pe autovehicul este fals.

Pe numele celui aflat la volan s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals.

***

La data de 5 martie a.c., în jurul orei 00,15, în orașul Agnita, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Mihai Viteazu de către un bărbat în vârstă de 37 de ani, din Bârghiș.

Testarea alcoolscopică a conducătorului auto a indicat o valoare de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La nivelul Poliției Orașului Agnita au fost întocmite actele pentru efectuarea cercetării penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

***

La data de 6 martie a.c., în jurul orei 12,00, pe raza localității Chirpăr, polițiștii agnițeni au oprit pentru control un autoturism condus pe DJ 105E de către o femeie în vârstă de 44 de ani, din localitatea Alțâna.

Din verificările efectuate de către polițiști a rezultat faptul că femeia nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile articolului 335 aliniatul 1 din Codul Penal.

***

La data de 6 martie a.c., în jurul orei 16,30, în localitatea Șura Mare, polițiștii Serviciului Rutier Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe DN 14, de către un localnic în vârstă de 45 de ani.

Testarea șoferului cu aparatul etilometru a indicat o valoare de 1,27 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatului fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză, se efectuează cercetări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.