ŞTIRI SIBIU – ISU Sibiu – 208 misiuni în minivacanța prilejuită de sărbătoarea Micii Uniri

0
202

Zilnic, peste 100 de pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu, au fost la datorie în minivacanța prilejuită de sărbătorirea a 163 de ani de la Unirea Principatelor Române și au efectuat un număr de peste 200 de misiuni pe linie de situație de urgență.
În această perioadă peste 100 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea echipajelor de prim-ajuor medical calificat SMURD.
Pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru stingerea a patru incendii :

• 2 incendii de vegetație uscată ( autostrada A1, Amnaș, respectiv municipiul Sibiu zona Ștrand 2, ambele manifestate în cursul zilei de 21.01.2022);
• 1 incendiu manifestat în interiorul unui horn al unei case din localitatea Dealu Frumos, în data de 23.01.2022, în jurul orei 11:15. A fost degradat interiorul hornului iar cauza probabilă a fost determinată de necurățarea periodică a coșului de evacuare a fumului.Au intervenit pompierii militari ai Stației Agnita cu o autospecială de stingere.
• 1 incendiu deșeuri textile și plastice din interiorul unei case părăsite în care se adăposteau persoane fără posibilități materiale. În această dimineață, în jurul orei 5:05, pompierii militari ai Detașamentului Sibiu au intervenit în municipiul Sibiu, Str. Zăvoi. La fața locului, o persoană de sex masculin de cca 60 de ani, s-a autoevacuat, fără probleme medicale și a fost transportat la un adăpost de noapte.

De asemenea,în scopul preîntâmpinării unor situații de urgență ,echipaje de pompieri militari cu autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul ISU Sibiu au efectuat în mod organizat, 33 de verificări și activități de recunoaștere/verificare la secțiile ATI ale unităților spitalicești de pe raza județului Sibiu. În aceste verificări se asigură prezența persoanelor cu atribuții în domeniul situațiilor de urgență din cadrul spitalelor, se acordă îndrumare și se aduce la cunoștința conducerii unităților spitalicești despre neregulile întâlnite pentru a fi remediate.

Pe perioada sezonului rece când temperaturile sunt scăzute, echipaje SMURD din cadrul subunităților ISU Sibiu efectuează pe timpul nopții, patrulări pe raza județului Sibiu în sprijinul persoanelor fără adăpost în vederea acordării de îngrijiri medicale și transport către spatiile special amenajate.

Având în vedere temperaturile scăzute înregistrate în această perioadă, pe parcursul nopții echipajele SMURD din cadrul subunităților ISU Sibiu au efectuat un număr de 30 patrulări în care nu au fost identificate persoane fără adăpost.
Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu sunt mobilizați permanent, pentru gestionarea operativă a tuturor situațiilor de urgență și acordarea primului-ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.